Glazba

PA, TAMBURAMA MANGUPI PREPREČE PUT

Još jedan dan do Balaševićevog koncerta u Osijeku!

Ostao je još samo jedan dan do koncerta godine u Osijeku i regiji, a brojni građani s kupljenom ulaznicom dočekuju ga s velikim izbuđenjem i iščekivanjem! Za manje upućene, riječ je o gostovanja Đorđa Balaševića i njegovih vrhunskih pratećih glazbenika, Ujedinjenih Mangupa Vojvodine, u subotu, 13. rujna, s početkom u 20,00 sati na Trgu sv. Trojstva u Tvrđi, pod nazivom "Pa, tamburama mangupi prepreče put", što će ujedno biti i svojevrsna premijera novog osječkog koncertnog prostora na otvorenom.

Koncert počinje u 20 h na Trgu sv. Trojstva u Tvrđi   FOTO:Luminis
Piše: Republika.eu/ Priopćenje

Ovih dana provode se posljednje pripreme kako bi svi posjetitelji uživali u vrhunskom glazbenom događaju kakav ovaj koncert doista jest. Već je u srijedu iz Zagreba dovezena impozantna pozornica široka 20 metara, koja će imati posebnu scenografiju, a tehničari su još u četvrtak navečer postavili ozvučenje i rasvjetu te osigurali ostale tehničke uvjete na najvišoj mogućoj razini za današnju (petak) tonsku probu i sutrašnji koncert. Podsjetimo,  postavlja se moćna svjetska produkcija, odnosno Adamson, jedan od najboljih razglasa na svijetu, poznat po kontroliranom dometu i sofisticiranosti  pa se savršeno uklapa u zahtjevnu akustičnu izvedbu koja odlikuje Balaševićev nastup. Također, s istočne i zapadne strane Kužnoga pila bit će postavljena dva velika videozida, preko kojih će svi moći kvalitetno pratiti što se zbiva na pozornici. Osmišljavaju se i posebni detalji koncerta, koji će djelomice javnosti biti izneseni sutra (subota), uoči njegova održavanja, a djelomice će ostati iznenađenje za publiku.

Valja ponoviti kako će koncert svakako biti održan na Trgu sv. Trojstva u Tvrđi, a tek u slučaju iznimno loših vremenskih uvjeta postoji opcija prebacivanja koncerta večer kasnije, u nedjelju, 14. rujna, o čemu će svi zainteresirani biti pravodobno obaviješteni.

Zbog različitih informacija i glasina koje kolaju ovih dana, treba naglasiti kako će kretanje Tvrđom, i vozilima i pješice, biti omogućeno svima u subotu do 15,00 sati. Nakon toga u Tvrđu se više neće moći ući vozilima sve do završetka koncerta – uz izuzetak građana koji to poslije podne u Crkvi sv. Mihaela organiziraju ili su gosti krštenja ili svadbe - a od 17,00 sati počinje ulaz u prostor koncerta, odnosno u ograđeni Trg sv. Trojstva.

Postojat će dva ulaza: istočni, u Ulici Franje Kuhača iz pravca zgrade gradske uprave, te južni, u Ulici Franje Markovića, iz smjera Rondela velikana. Na potonjem ulazu, iz smjera Rondela velikana, bit će postavljene i posebne kućice u kojima će posjetitelji, koji to već nisu, moći kupiti ulaznice za koncert po jednakoj cijeni od 150 kuna.

Tijekom trajanja koncerta svim okolnim ulicama, izuzev naravno samog Trga sv. Trojstva, moći će se nesmetano kretati, a stanarima Tvrđe unutar koncertnog prostora osiguran je ulaz na koncert  Za sve dodatne informacije i upite građani se mogu obratiti na broj telefona: 031 /  326 – 042 (agencija Luminis). 

Donosimo i popis stvari i predmeta oko kojih smo imali upita, a čije je unošenje zabranjeno ili dopušteno, sukladno pravilima većih koncerata slične vrste. O tome će svi posjetitelji biti obaviješteni i putem velikih natpisa na ulazima. 

ZABRANJENO JE:
-unošenje boca i limenki; unošenje hrane i pića; unošenje oružja i pirotehničkih sredstava; korištenje znakovlja koje poziva na diskriminaciju ili vrijeđanje bilo koje vrste; unošenje i snimanje fotoaparatom; unošenje narkotika; unošenje kućnih ljubimaca; unošenje čak i malih stolica bilo koje vrste.

DOPUŠTENO JE:

-unošenje kišobrana (zbog mogućih padalina).   
Valja naglasiti kako će građani koji imaju problema s dužim stajanjem, imati mogućnost odmoriti na stolicama postavljenima na terasama ugostiteljskih objekata na Trgu sv. Trojstva u Tvrđi. One ostaju, ali će biti pomaknute bliže jugu, odnosno ulazima ugostiteljskih objekata, kako bi se stvorio veći prostor za posjetitelje. Također, na istočnoj i zapadnoj strani Trga bit će postavljen niz šankova i pokretnih ugostiteljskih objekata, gdje će biti omogućena konzumacija jela i pića po prihvatljivim cijenama. 

 
Podsjetimo, prvotno je bilo tiskano 6.000 ulaznica, ali je zbog velikog interesa dodatno tiskano još četiri tisuće ulaznica. Ukupan broj  prodanih ulaznica sada se već bliži maksimalnoj od 10 tisuća posjetitelja pa organizatori pozivaju sve zainteresirane da što prije osiguraju dragocjeni papirić. Inače, ulaznice se mogu nabaviti u sustavu Eventima na području Slavonije i Baranje, koji obuhvaća više od 60 prodajnih mjesta, u nizu gradova: Osijeku, Đakovu, Valpovu, Našicama, Belom Manastiru, Donjem Miholjcu, Vinkovcima, Vukovaru i Slavonskom Brodu, a posrijedi su većinom kiosci Tiska i benzinske crpke Petrol BP.  Popis svih mjesta s adresama i radnim vremenima nalazi se na internetskoj stranici www.eventim.hr, a ulaznice se mogu nabaviti i u prostorijama agencije Luminis: ponedjeljak – subota od 9,00 do 20,00 sati. Informacije o nabavi ulaznica mogu se u tom razdoblju dobiti na broj telefona: 031 / 326-042 i na mail adresi: info@luminis.com.hr
 
Za sve dodatne informacije možete se obratiti na mail adresu tomo.levak@gmail.com i na broj mobitela 091 / 509-12-08 (Tomislav Levak, tajnik Udruge "Grupa građana" Osijek i PR koncerta).