Crna kronika

"DAO NALOG ZA PLANIRANJE I PRIPREMU UBOJSTVA"

Njemačko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv Zdravka Mustača

Njemačko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv Zdravka Mustača kojeg sumnjiči za pomaganje u ubojstvu Stjepana Đurekovića 1983. godine.

Zdravko Mustač   FOTO:Igor Kralj/PIXSELL
Piše: Media Servis

Tereti ga se da je kao voditelj bivše jugoslavenske tajne službe i nadređeni Josipu Perkoviću, protiv kojeg je ranije podignuta optužnica, dao nalog za planiranje i pripremu ubojstva.

Mustač je u travnju izručen Njemačkoj. Tamos se nalazi i Perković kojem će suđenje početi 13. listopada, a očekuje se spajanje suđenja, rekla je za Media servis odvjetnica Lidija Horvat.

"Najavljeno je da će biti u kolovozu, tako je i bilo. Ja sam prije nekoliko dana zaprimila putem njemačke odvjetnice s obzirom da sam ja na godišnjem, ja svoj primjerak očekujem u Zagrebu. Još uvijek se radi o nepotvrđenoj optužnici, ali je sadržaj u skladu s onim što smo očekivali, nije ništa izvan očekivanog od strane obrane. Sada kreće taj rok od 4 tjedna za odgovor na optužnicu i još ćemo vidjeti u dogovoru sa cijelim timom da li ćemo iskoristiti taj pravni lijek i podnijeti odgovor ili nećemo. U cjelosti je izvjesno da će doći do spajanja suđenja Mustač i Perković. Takve su najave sa suda i tužiteljstva i sasvim sigurno će ti postupci biti spojeni. Očekuje se suđenje na jesen, listopad ili studeni, nismo još sigurni."