Društvo

VELIK BROJ POSJETITELJA

Na proslavu u Čavoglavama došli Dario Kordić, Željka Markić, Ljubo Ćesić Rojs i Ante Ivas

Oko sto tisuća ljudi, okupilo se sinoć u Čavoglavama na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja...

Čavoglave   FOTO:Ivo Cagalj/PIXSELL
Piše: Media Servis

Na proslavi se pojavio i donedavni haški zatvorenik i ratni zločinac Dario Kordić. Među gostima su bili i Željka Markić, Ljubo Ćesić Rojs te biskup Ante Ivas. Proslava je počela ispred crkve Hrvatskih mučenika u Čavoglavama, koncertom na kojem su nastupili Marko Perković Thompson, Mate Bulić, Opća opasnost i Miroslav Škoro.

Policija je ranije upozorila da će se vršiti snimanje i fotografiranje javnog skupa. Proslava ni ove godine nije prošla bez ustaške ikonografije. Marica Kosor iz Šibensko-kninske policije rekla je kako je zabilježeno ukupno 14 prekršaja:

"Zabilježili smo ukupno 14 prekršaja, od kojih 1 iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira , dakle prodaja raznih predmeta, upaljača, zastavica sa inkriminirajućim obilježjima. Zabilježili smo dva prekršaja iz članka 17, to je vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika i 9 prekršaja iz članka 18 Zakona o javnom okupljanju, to je nošenje najčešće majica, zastava, kapa sa neprimjerenim obilježjima i 2 prekršaja zakona o suzbijanju i zlouporabi opojnih droga."