Virovitičko-podravska

ZA PRIMJER

Dobrotvorka Đurđica Seits je donirala cjelokupnu imovinu

Cijeli život bavila sam se humanitarnim radom. Ovo je jedini način da ostavim trajni doprinos onima kojima je najpotrebnije, kaže nam Đurđica Seits (80) iz Virovitice.

Ilustracija   FOTO:Davor Puklavec/PIXSELL
Piše: Republika.eu / 24sata

Umirovljena magistrica ekonomije oporukom je nakon smrti odlučila obiteljsku kuću u centru Virovitice ostaviti gradskoj zakladi. Prema njezinoj želji, u kući će boraviti samo mlade majke koje su muževi ili dečki napustili te siromašna i napuštena djeca.

''Živim ovdje od 1973. Sa mnom je do smrti bio i suprug Vuko. Okućnica ima 500 četvornih metara, a kuća nešto više od 150 kvadrata.To je vila sa sedam soba, a samo na katu su četiri spavaće'', objasnila je Đurđica.

Kako kaže, oduvijek joj je bila želja u kući čuti dječji plač. Nažalost, tri je puta imala spontani pobačaj te je preživjela dva srčana udara.

''Veliko bogatstvo imam u umjetničkim slikama koje sam oporukom ostavila gradskome muzeju. Neki članovi obitelji bili su šokirani mojim odlukama pa više ne žele sa mnom razgovarati. To me uopće ne zanima'', kaže umirovljenica.

Dodaje kako je prije nekoliko godina prodala i vikendicu na Hvaru, a novac je u banci i njime će nakon njezine smrti upravljati Grad Virovitica.

''U oporuci sam navela da se smije trošiti samo na pomoć djeci i majkama te na održavanje kuće'', dodaje Đurđica.

IZVOR: 24sata