Virovitičko-podravska

ORAHOVICA

Tri dana festivala zelenog silvanca

U organizaciji Grada Orahovice, Turističke zajednice i LAG-a Papuk, ovoga vikenda na izletištu Orah, odnosno Orahovačkom jezeru, bit će održana 2. manifestacija pod nazivom ''Festival zelenog silvanca''.

Ilustracija   FOTO:Robert Anic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Orahovica će tako drugi put biti u danima svog čuvenog vina uz niz sadržaja i zabavnih igara. Manifestacije će trajati tri dana, a sve počinje u petak, 1. kolovoza svečanim otvorenjem manifestacije uz nastup KUD-a Crkvari te nekoliko zabavnih vinskih igara.

Priča se nastavlja u subotu, 2. kolovoza u 11 sati kada kreće mini vinski sajam u sklopu kojeg će biti moguća degustacija vina, potom će LAG Papuk održati jednu od svojih stručnih prezentacija. U nastavku manifestacije bit će održana još dva stručna predavanja o temi ''Način služenja vina za kušanje'' te predavanje ''Nacionalni program pomoći sektoru vina 2014.-2018.''. Uslijedit će potom zabavni dio programa koji će početi prikazom tradicionalnog krštenja vina u orahovačkom kraju, a završiti zabavnim vinskim igrama.

Završni dan Festivala zelenog silvanca je u nedjelju, 3. kolovoza kada će u 11 sati ponovno biti otvoren mini sajam vina, a u 17 sati kreće završnica zabavnim vinskim igrama, dok će u večernjim satima uslijediti svečanost zatvaranja festivala.

''Domaćice festivala bit će vinska kraljica sa Slavina 2014. i njezina prva pratilja, a za sve posjetitelje osigurali smo i hranu. Tako će drugoga dana festivala u subotu moći kupiti porciju graha po cijeni od 25 kuna, dok će u nedjelju na meniju biti fiš-paprikaš po cijeni od 20 kuna za porciju te šaran s rašlji po cijeni od 30 kuna. Također će biti i svakodnevna degustacija vina, zabavne igre i sigurna sam da će se svi dobro zabaviti. Nadajmo se samo da će nas vrijeme poslužiti i onda će sigurno sve biti na vrhunskom nivou kakav Orahovica općenito, a i kao grad poznat po vrhunskim vinima i zaslužuje'', kaže stručna suradnica pri turističkoj zajednici grada Orahovice Kristina Vasić.