Događanja

PANONSKI MORNAR U GRADU NA DRAVI

Evo gdje i kako kupiti ulaznice za koncert Đorđa Balaševića

Još od objave prve informacije o velikom open-air koncertu novosadskog kantautora Đorđa Balaševića, koji će se 13. rujna 2014. održati na Trgu sv. Trojstva u osječkoj Tvrđi, brojni obožavatelji pitali su se kada i gdje će nabaviti ulaznicu, i po kojoj cijeni, a sada je i ta informacija poznata.

Đorđe Balašević   FOTO:Goran Kovačić/PIXSELL
Piše: Republika.eu / priopćenje

Naime, ulaznice po cijeni od 150 kuna počet će se prodavati u petak, 4. srpnja, i to na slijedeći način: u noći sa četvrtka na petak (3. na 4. srpnja) točno u ponoć putem interneta i sustava Eventim, te u petak, 4. srpnja, točno u 8,00 sati na prodajnom mjestu (štandu) Agencije Luminis koji će biti smješten u Županijskoj ulici, blizu Trga Ante Starčevića, nasuprot konkatedrale sv. Petra i Pavla.

Naime, "panonskog mornara" u najveći slavonski grad dovodi osječka Agencija Luminis, već poznata po kvalitetnoj organizaciji zabavnih i kulturnih događanja, u suradnji s Balaševićevim menadžmentom i Udrugom "Grupa građana" Osijek. Postoji niz razloga zbog kojih smo uvjereni da će koncert ovog izvođača izazvati veliki interes građana.

U prvom redu, posrijedi je jedinstveni i omiljeni izvođač koji je na sceni još od 1977., a u tom razdoblju ostvario je golem opus od 15-ak studijskih i niza live albuma i kompilacija s brojnim hitovima. Balašević koncerte održava dosta rijetko i selektivno, pa bi tako s ovim novim programom i pratećim sastavom, nazvanim "Pa, tamburama mangupi prepreče put" prvi put gostovao u istočnoj Hrvatskoj, nakon što je u prosincu i ožujku u čak četiri navrata gostovao u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski". Nadalje, Balašević je poštovanje javnog mnijenja i popularnost na prostorima ove regije stekao mnogim izvanglazbenim aktivnostima usmjerenim na promicanje mira te ljudskih sloboda i vrijednosti. Pamte se njegovi antiratni koncerti za vrijeme agresije Srbije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu pa je 2000. proglašen i UN-ovim veleposlanikom mira. Ovaj koncert zamišljen kao multikulturalni, u sklopu bogate i dugogodišnje prekogranične suradnje Osijeka i Novog Sada, vrlo bliskih gradova po senzibilitetu i konfiguraciji. Đorđe Balašević upoznat je sa činjenicom da se Grad Osijek namjerava kandidirati za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine te i na ovaj način, organizacijom kulturne manifestacije na najvišoj regionalnoj razini, podržava tu inicijativu. K tome, ovo će biti prvi komercijalni koncert u prekrasnom središnjem prostoru stare gradske jezgre Tvrđe, a naglašavamo kako je, u slučaju lošeg vremena, kao zamjenski prostor određen prostor nastavno-sportske dvorane Gradski vrt. 

U prodaju će biti pušteno ukupno 6.000 ulaznica.