Moda & ljepota

LOŠE NAVIKE

Ne činite ovo prilikom čišćenja lica

Siguno se pitate zašto se pojavljuju prve bore, suha koža na licu i umoran izgled... Sigurno činite jednu od ovih loših navika... Što ne biste trebali raditi svom licu, pročitajte u nastavku...

Ilustracija   FOTO:malezensketeme.com
Piše: Republika.eu / Cosmopolitan.hr

Nepranje prije spavanja

Možda redovito očistite lice prije spavanja od šminke, no nemojte zaboraviti nakon uklanjanja šminke obavezno umiti lice. Vaši preparati za čišćenje lica nisu u potpunosti uklonili nečistoče. Upotrijebite losion za umivanje i mlaku vodu.

Pogrešna upotreba pilinga

Piling morate koristiti, no ne smijete ga koristiti prečesto. Najbolje bi bilo piling koristiti jednom tjedno. Važan je također i odabir pilinga - čestice ne smiju biti pregrube i prekrupne kako vam ne bi oštetile kožu.

Prevruća voda

Lice je najbolje prati što hladnijom vodom, a ako vam je ona prehladna, mlakom vodom. Izbjegavajte vruću vodu, posebice u ljeti i zimi. Vruća voda će vam dati ono što ne želite - suhu kožu!

Pogrešni proizvodi

Proizvodi poput sapuna oštetit će i isušiti vašu kožu, uništiti prirodne masnoće lica i uzrokovati iritaciju. Koristite proizvode s umirujućim sastojcima poput zelenog čaja ili aloe vere. Ako je vaše lice sklono aknama, koristite proizvode koji sadrže salicilnu kiselinu.

Upotreba maramica za šminku

One su odlične kada smo u žurbi - u teretani nakon napornog treninga ili pak neplaniranom noćenju. No nemojte ih korisitit isključivo za čišćenje lica. Obavezno koristite odstranjivač šminke i proizvod za umivanje lica.

Izor: Cosmopolitan.hr