Politika

AKTIVIRALI MANDAT

Linić i Čavlović Smiljanec se vraćaju u saborske klupe

Mandatno imunitetno povjerenstvo jednoglasno je odlučilo da se Slavko Linić i Nada Čavlović Smiljanec vraćaju u Sabor. Liniću mirovanje mandata prestaje 15. svibnja, a Čavlović Smiljanec 16.svibnja, budući da je zahtjev podnijela nakon njega.

Slavko Linić i Nada Čavlović-Smiljanec   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Media Servis

Predsjednica Mandatno imunitetnog povjerenstva Gordana Sobol podsjetila je kako je Linić  izabran kao zastupnik u sedmoj izbornoj jedinici, a nakon razrješenja s dužnosti ministra podnio je zahtjev za ponovno obnašanje zastupničke dužnosti, odnosno prestanak mirovanja.

"Kako je u roku podnio zahtjev, predlažem da mu s danom 15. svibnja prestane mirovanje zastupničkog mandata Slavka Linića, a da njegov zamjenik Josip Benčić prestane obnašati dužnost zastupnika", rekla je Sobol, a zaključak je jednoglasno prihvaćen.

Isti postupak bio je i u slučaju bivše Linićeve pomoćnice Nade Čavlović Smiljanec. Ona će se u zastupničke klupe vratiti 16. svibnja.

Mandatno imunitetno povjerenstvo također je danas odbilo zahtjev privatnog tužitelja za nastavak kaznenog postupka protiv SDP-ove zastupnice Ade Damjanac.