Društvo

JOSIPOVIĆ

Borba protiv Parkinsonove bolesti je vrlo važna

Predsjednik Ivo Josipović prisustvovao je obilježavanju Svjetskog dana oboljelih od Parkinsonove bolesti...

Ivo Josipović   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Media Servis

U sklopu akcije 'Run the world 4 Parkinson' bit će organiziran doček za dr. Marcusa Cranstona koji trči maraton oko svijeta s ciljem davanja podrške oboljelima od Parkinsonove bolesti.

"Parkinsonova bolest je vrlo teška bolest i borba protiv te bolesti je iznimno važna. Važna je za svakog pojedinca i cijelo društvo. Zadivljen sam našim maratoncem koji je i sam sa zdravstvenim problemima u mnogim zemljama trči ovaj maraton i upozorava nas na to da smo dužni brinuti o ljudima oboljelima od Parkinsonove bolesti. Gradonačelnik i ja potpisali smo i Deklaraciju i pravima oboljelih i dio je humanosti i dio je kvalitetne zdravstvene politike da se učini sve da je pomogne ljudima koji su oboljeli od te teške bolesti", rekao je Josipović.

Na obilježavanju je bio i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

"Doktorica nam je šapnula, ne mogu da ne progovorim: Tko pleše, rjeđe oboljeva od Parkinsa. Znači, plešite, a kad ne daj Bože obolite, plešite, lakše ćete podnositi bolesti", rekao je Bandić. Nadovezala se doktorica. "I kako predsjednik bude svirao, mi ćemo plesati".

"Dobro, super", uzvratio je Josipović.