Društvo

SVE PODREĐENO VELIKOM DOGAĐAJU

Ultra Europe festival mogao bi "ubrzati" ispite u Splitu

Ravnateljica Studentskog centra Split Gordana Raos uputila je dopis svim dekanima Splitskog sveučilišta u kojem podsjeća na održavanje Ultra Europe festivala koji se u gradu pod Marjanom održava od 12. do 14. srpnja, što znači da u tom razdoblju 1.300 studentskih postelja treba biti prazno.

Ultra Europe Festival 2013., Split   FOTO:Ivana Ivanovic/PIXSELL
Piše: Media Servis

To je jedino moguće ako se ispitni rokovi završe ranije, točnije do 5.srpnja, što zvuči nevjerojatno jer je ispitni rok na nekim fakultetima ove godine predviđen i do 18.srpnja.

Nekim studentima to ne predstavlja problem.

"Sve treba pomaknuti i sve se treba prilagoditi Ultri jer je to veliki događaj od kojeg država može imati koristi. Mislim da ne bi trebalo biti problema s pomicanjem tih rokova za studente koji redovito uče. Ovi koji su namjeravali pasti ispite, sad će imati i izliku za to. Ne smeta", kažu splitski studenti. I dok su jedni za, drugi su protiv.

"Mislim da ispitni rok s razlogom traje četiri tjedna. Da se sve može riješiti u dva, onda bi trajao dva tjedna. To je jako nezgodno", kazala je Nika Marin.

Dodaje kako su posljedice neizbježne.

"Ne znam kako bi se to moglo izvesti bez da bude štete studentima. Mi svi podržavamo i Ultra Europe i razvoj turizma u gradu Splitu i općenito, ali studentski domovi su studentski domovi. Teško bi to bilo izvesti bez nekakvih daljnjih posljedica na studente", naglašava Marin.

Što će na sve reći dekani, tek ostaje za vidjeti.