Razno

PORSCHE

Nova Panamera s agilnim V6 i V8 motorima

Druga generacija Porschea Panamere navodno će biti opremljena novim V6 i V8 motorima. Koristit će MSB platformu, a dvije nove jedinice bit će, kako tvrde pojedini izvori, agilnije od Volkswagenovih inačica.

Porsche Panamera   FOTO:Filip Brala/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Index.hr

Porsche razvija oba agregata i ugradit će ih u modele s pogonom na stražnje kotače, kao i one s pogonom na sve kotače. Sama platforma će biti sačinjena od čelika visoke čvrstoće i aluminija što bi Panameru trebalo učiniti lakšom i agilinijom.

Ista struktura mogla bi se naći i u budućim Bentleyevim modelima no britanski proizvođač razmišlja i o korištenju Audijeve MLB strukture koja će se naći u novim generacijama A4-A8 modela. Dok će novi Porsche biti niži, nadolazeći Bentleyi bit će nešto viši.

Porsche također razmatra mogućnost proširenja Panamerine postave 2-vratnom varijantom s tvrdim, odnosno mekim krovom. Iako se takve varijante neće naći na tržištu u samom početku, platforma je dizajnirana kako bi omogućila njihovu proizvodnju. Druga generacija Porschea Panamere vjerojatno će biti predstavljena u drugoj polovici 2016. godine, a u prodaju bi mogla krenuti početkom 2017.

IZVOR: Index.hr