Razno

PLAVUŠE VS. BRINETE

Tko se bolje zabavlja i koga muškarci preferiraju?

Padaju li muškarci više na plavuše ili brinete? Jesu li plavuše uistinu gluplje od brineta i tko se od njih zapravo bolje zabavlja? Znanstvenici su se pozabavili nekim pitanjima za koja nikad nismo dobili pravi odgovor i otkrili neke stvari koje vas možda i neće tako iznenaditi.

Ilustracija   FOTO:picstopin.com
Piše: Republika.eu / Cafe.ba

Plavuše imaju više kose

Prirodne plavuše su obično i svetlije puti stoga činjenica da one imaju više vlasi nego brinete i ne čudi. Dok brinete broje 110 000 vlasi, plavuše ih imaju oko 130 000, a razlog tome je i više nego logičan. Tamnokose osobe imaju više melanina koji služi za zaštitu kože od sunca, nije im potrebno toliko vlasi kao svjetlijim osobama.

Koga muškarci više simpatiziraju?

Istraživanje je pokazalo da osobe tamnije kose preferiraju brinete, dok plavokosi muškarci podjednako gledaju i brinete i plavuše. Ako su prilikom odrastanja više bili okruženi plavušama, veće su šanse da će im se plavuše kasnije više sviđati i obrnuto.

Plavušama treba više vremena za spremanje

Iako je riječ o minutama, ako kasnite svaka minuta je bitna. Istraživanje provedeno na 3000 žena pokazalo je da se brinete uljepšavaju 6 minuta kraće nego plavuše.

Brinete pri prvom susretu djeluju pametnije

Rezultati studije pokazali su da će većina ljudi brinete smatrati pametnijima od plavuša pri prvom susretu. Uzrok tome nije poznat, ali pretpostavlja se da je riječ o tome da plavuše, budući većina njih boji kosu, djeluju površnije jer 'puno' pažnje poklanjaju svom izgledu.

Plavuše će dobiti veće napojnice

Anketa koja je provedena na Sveučilištu Cornell pokazala je da plavokose konobarice dobivaju značajno veće napojnice.

I na kraju, tko se bolje zabavlja?

Žene koje posvjetljuju kosu više izlaze, druže se s ljudima i osjećaju se mlado i samouvjereno. Zašto se plavuše uistinu bolje zabavljaju, ne zna se, no pretpostavka je da to ima nekakve veze sa činjenicom da je većina Hollywoodskih zvijezda plavokoso. 

Izvor: Cafe.ba