Požeško-slavonska

NOVI IZBORI U KUTJEVU

Za gradonačelnika šest lista, a za vijeće osam

Nakon što Gradsko vijeće nije usvojilo proračun za 2014. godinu, Vlada RH imenovala je povjerenicu koja upravlja gradom do novih izbora koji su zakazani za 23. ožujka. Sve stranke i kandidati imali su rok 6. ožujka da prijave svoje liste.

Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Neočekivano veliki interes pokazan je za nove lokalne izbore, jer se za gradonačelnika kandidiralo šest kandidata, a za gradsko vijeće čak osam lista. Tako su se za funkciju gradonačelnika kandidirali u ime grupe birača Željka Antunović sa zamjenikom Brunom Matijevićem, za HDZ Josip Budimir sa zamjenikom Ivicom Malnarom, za HDSSB Josipa Miličević i zamjenik Robert Čamak, HSS Andrija Mitrović i zamjenik Marko Ašenbrener, SDP Ivica Nikolić i zamjenik Dean Pavić, te za HNS Hrvoje Prevolšek i zamjenik Kristina Ašenbrener.

Osim Josipe Miličević i Ivice Nikolića sve ostalo su novi kandidati koji nisu bili na prošlim izborima prije osam mjeseci.

Uz već standardne HDZ, SDP, HDSSB, HSS, HNS i HSP, svoju kandidaturu najavile su prvi put i jedna nezavisna lista grupe birača i Autohtoni HSS.