Razno

iPHONE

Sve što radite krivo s mobitelom

Iako su smartphoneovi tu kako bi olakšali naš život, mi moramo brinuti o njima kako bi oni mogli raditi stvari za nas. Mnogi se žale kako im baterija prekratko traje, kako se mobitel sam isključi ili je mnogo sporiji nego kad je bio nov.

Ilustracija   FOTO:Frank May/DPA/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Index.hr

Huffington Post je sastavio listu od devet grešaka koje većina vlasnika iPhone uređaja bilo koje generacije vrlo vjerojatno svakodnevno radi.

1. Nikad ga ne gasite

U nekim biste vremenskim intervalima zaista trebali isključiti svoj iPhone jer će u suprotnom vaša baterija brže "umirati". Ako svoj mobitel koristite kao jutarnji alarm (kao velika većina ljudi) probajte taj posao ipak povjeriti jeftinoj budilici kojih danas ima na svakom koraku te navečer ugasite svoj uređaj.

2. Ostavljate Wi-Fi i Bluetooth upaljene cijelo vrijeme

Kad su vam upaljeni Bluetooth i Wi-Fi, a ne koristite ih, oni samo troše energiju. Dok svakodnevno idete na posao ili šećete gradom, malo je vjerojatno da ćete često trebati ijedno od tog dvoje, stoga ih radije ugasite i upalite samo onda kad vam zatreba.

3. Upotrebljavate ga pri ekstremnim vremenskim uvjetima

Vaš iPhone nije predviđen za rad na ekstremnim temperaturama; možete isprazniti i pokvariti bateriju ili zauvijek protiv svoje volje ugasiti uređaj. Ne koristite iPhone na ekstremno niskim ili visokim temperaturama ili ga barem držite u džepu.

4. Punite ga preko noći

Puniti iPhone noću praktično je, ali ne i tako dobra ideja. Ostavljati ga na punjaču nakon što se baterija u potpunosti napunila može oštetiti vašu bateriju, stoga ga radije punite preko dana i isključite iz struje kad se uređaj napuni do kraja.

5. Koristite neoriginalni punjač

Appleovi su punjači skupi, ali su vrijedni uloženog novca. Punjači drugih proizvođača u kombinaciji s iPhoneom mogu izazvati požare i eksplozije.

6. Ne čistite ga

Vaš je iPhone leglo bakterija. Jednim je istraživanjem dokazano da daske za WC i posudice za hranu vaših ljubimac imaju na sebi manje bakterija nego vaš iPhone. Iz Applea preporučuju da svoj uređaj čistite mekom krpom redovito, a postoje i proizvodi koji pomoću UV zraka čiste iPhone.

7. Snimate u vertikalnom modu

Ovime ipak ne štetite svom uređaju niti sebi, ali zato živcirate sve ostale koji taj video odluče pogledati. To jednostavno nemojte raditi.

8. Ne koristite lozinku za otključavanje

Sudeći prema podacima koje je prikupio Apple, polovica korisnika iPhonea ne koristi lozinku za otključavanje svog iPhonea. Ukoliko je ne koristite, a netko vam ukrade mobitel, on automatski ima pristup svim vašim osobnim podacima. Lozinku nije tako teško namjestiti, a zaista vas može zaštititi. 

9. Hodate naokolo s iPhoneom u ruci

iPhone nije jeftina igračka na crnom tržištu i velika je meta kradljivaca i džepara. Oko 40 posto svih krađa u velegradovima uključuje mobilne uređaje pa je zapravo jako opasno hodati po gradu s iPhoneom ili sličnim uređajem u ruci, naočigled svima.

IZVOR: Index