Oglašavanje    Impressum    Kontakt    Uvjeti korištenja
Subota,
5. Rujan 2015.
Objavljeno: 01.02.2014. u 13:58   |  Media Servis |  Komentari:
ODRŽANA OSNIVAČKA KONVENCIJA
Nacionalni forum i službeno politička stranka
Nacionalni forum pod krilaticom 'Ne postoji ništa snažnije od ideje čije vrijeme je stiglo' završio je proces osnivanja političke stranke i formalno se pridružio hrvatskoj političkoj sceni.
Nikica Gabrić, predsjednik Nacionalnog foruma   FOTO:Daniel Kasap/PIXSELL

Na Osnivačkoj konvenciji u Zagrebu, oformljena su tijela Nacionalnog foruma, izabrani su njihovi predsjednici i članovi te je usvojen Program i Statut.

Za prvog predsjednika izabran je njegov idejni pokretač Nikica Gabrić, dok su Gorjanka Horjan, Tomislav Šlat, Goran Kozina, Drenislav Žekić i Mato Palić imenovani potpredsjednicima.

Kako su priopćili iz stranke, predstavljena su četiri ključna područja koja čine glavnu okosnicu programa, gospodarske mjere i temelj na kojem se gradi strategija i plan. Tako je Tomislav Šlat predstavio gospodarske mjere, Mato Palić kompleksan pravni sustav, Goran Kozina istaknuo je važnost obrazovanja pri stvaranju kvalitetnog kadra, Gorjanka Horjan osvrnula se na područje kulture, a Zoran Šegić naglasio je važnost IT tehnologije u današnjem svijetu.

Iz stranke poručuju kako imaju cilj preuzeti ulogu stranke koja nameće visoke kriterije, koja od svojih političkih partnera traži više odgovornosti prema državi, društvu i prema budućnosti, a manje trgovine sinekurama, direktorskim mjestima javnih poduzeća, subvencijama i naknadama. Razvoj ljudskog kapitala je središnja vrijednost i cilj je, ističu, investirati u ljude na svim razinama u svakoj dobi, osiguranjem pet važnih ljudskih i građanskih prava: prava na rad, prava na znanje i obrazovanje, prava na zdravlje, prava na dostojanstvo svake dobi.

KOMENTARI ()
Vezane vijesti:

GABRIĆ
Hrvatska neće biti zemlja sreće, nego spaljena zemlja
Predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić kritizirao je poruke koje su vladajući poslali povodom Međunarodnog praznika rada.
NIKICA GABRIĆ
Bili bi zadovoljni jednim mjestom u Europskom parlamentu
Stranke okupljene u Partnerstvo hrvatskog centra, kojeg čine Nacionalni forum, HSLS, PGS i Lista za Rijeku, predale su Državnom izbornom povjerenstvu listu kandidata za predstojeće izbore za Europski parlament.
IZBORI ZA EU PARLAMENT
Predstavljena lista Partnerstva hrvatskog centra, na listi Jadranka Kosor
Stranke okupljene u Partnerstvo hrvatskog centra kojeg čine Nacionalni forum, HSLS, PGS, i Lista za Rijeku predstavili su danas listu kandidata za predstojeće izbore za Europski parlament. Nositelj liste je čelnik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić , a zanimiljivo zadnja na listi, kao nestranački kandidat, je Jadranka Kosor.
PRIOPĆENJE NF
Jadranka Kosor pregovara s Gabrićevim Nacionalnim forumom
Nacionalni forum Nikice Gabrića pregovara s Jadrankom Kosor oko priključivanja novoosnovanoj stranci...Priopćenje donosimo u cijelosti...
DAVOR DIJANOVIĆ
Savez za Hrvatsku i HDZ trebaju ponuditi ozbiljne programe
Posljednjih nekoliko mjeseci zasigurno su bili jedni od politički najturbulentnijih unazad nekoliko godina. Nakon dva desetljeća gotovo potpune dominacije lijevo-liberalnih udruga u tzv. civilnom sektoru, konačno smo dočekali da se i druga strana organizira i stupi na društvenu scenu.