Politika

ODRŽANA OSNIVAČKA KONVENCIJA

Nacionalni forum i službeno politička stranka

Nacionalni forum pod krilaticom 'Ne postoji ništa snažnije od ideje čije vrijeme je stiglo' završio je proces osnivanja političke stranke i formalno se pridružio hrvatskoj političkoj sceni.

Nikica Gabrić, predsjednik Nacionalnog foruma   FOTO:Daniel Kasap/PIXSELL
Piše: Media Servis

Na Osnivačkoj konvenciji u Zagrebu, oformljena su tijela Nacionalnog foruma, izabrani su njihovi predsjednici i članovi te je usvojen Program i Statut.

Za prvog predsjednika izabran je njegov idejni pokretač Nikica Gabrić, dok su Gorjanka Horjan, Tomislav Šlat, Goran Kozina, Drenislav Žekić i Mato Palić imenovani potpredsjednicima.

Kako su priopćili iz stranke, predstavljena su četiri ključna područja koja čine glavnu okosnicu programa, gospodarske mjere i temelj na kojem se gradi strategija i plan. Tako je Tomislav Šlat predstavio gospodarske mjere, Mato Palić kompleksan pravni sustav, Goran Kozina istaknuo je važnost obrazovanja pri stvaranju kvalitetnog kadra, Gorjanka Horjan osvrnula se na područje kulture, a Zoran Šegić naglasio je važnost IT tehnologije u današnjem svijetu.

Iz stranke poručuju kako imaju cilj preuzeti ulogu stranke koja nameće visoke kriterije, koja od svojih političkih partnera traži više odgovornosti prema državi, društvu i prema budućnosti, a manje trgovine sinekurama, direktorskim mjestima javnih poduzeća, subvencijama i naknadama. Razvoj ljudskog kapitala je središnja vrijednost i cilj je, ističu, investirati u ljude na svim razinama u svakoj dobi, osiguranjem pet važnih ljudskih i građanskih prava: prava na rad, prava na znanje i obrazovanje, prava na zdravlje, prava na dostojanstvo svake dobi.