Razno

ZDRAVO I KORISNO

5 stvari koje trebate raditi tijekom radnog vremena u uredu

Svako jutro u uredu smo pospani i nije nam do ničega... Nakon prve kave i par telefonskih poziva živnete. No, mi vam donosimo pet stvari koje bi trebali raditi tijekom cijelog radnog dana. Poneka će kalorija otići, a vi ćete se osjećati bolje....

Ilustracija   FOTO:index.hr
Piše: Republika.eu / Vecernji.hr

1. Ako imate svoj ured u kojem biste mogli staviti malu podlogu za vježbanje, odlično. Ako ipak dijelite poslovni prostor s kolegama, nemojte se obeshrabriti. Lagano rastezanje, pokoji čučanj ili podizanje nogu u zrak pomoći će vam da sagorite pokoju kaloriju, ali i potaknut će cirkulaciju u vašem tijelu.

2. Uzmite antistresnu lopticu za stiskanje. Ovu jednostavnu vježbu možete raditi uvijek kada razgovarate telefonom. Neće vas ometati u poslu, a ipak ćete biti sretniji jer ste odradili neke vježbice za mišiće ruku, a i malo će vas opustiti.

3. Ako možete birati između stuba i dizala, dajte priliku stubama. Pomoći će vam u poticanju cirkulacije, mišići će vam se malo pokrenuti nakon višesatnog sjedenja i to će imati odličan utjecaj na zdravlje kardiovaskularnog sustava.

4. Nakon ručka ili uvijek kada ste u prilici iskoristite vrijeme da se malo prošetate, makar i po katu na kojem radite. Ako imate dovoljno velik ured, možete se češće ustajati i napraviti nekoliko koraka. To će svakako biti bolja opcija od kontinuiranog višesatnog sjedenja za računalom.

5. Držite na stolu bočice s vodom. Osim što je zdravo piti puno tekućine, najmanje dvije litre, pomoći će vam i kao "uteg" dok radite svoje svakodnevne radne zadatke. Svaki put kada ste u prilici, poslužite se bočicama vode koje možete podizati kao bučice. Bilo bi idealno da si osigurate desetominutnu stanku i lagano se rastegnete te s bočicama vode u svakoj ruci napravite nekoliko jednostavnih vježbi podizanja ruku u zrak.

Izvor: Vecernji.hr