Gospodarstvo

MINISTAR GRČIĆ

Idemo u izradu studije izvedivosti za Pelješki most

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić potvrdio je da se ide u izradu studije izvedivosti za izgradnju Pelješkog mosta, nakon koje se nadaju da će Europska komisija odobriti njegovo sufinanciranje.

Gradilište Pelješkog mosta 2012. godine   FOTO:Grgo Jelavić/PIXSELL
Piše: Media Servis

Istaknuo je da most nije samo poveznica Dubrovnika s ostatkom Hrvatske nego cijelog tog područja, te da je izuzetno bitan za razvoj tog dijela Hrvatske.

"Feasibility studija mora obuhvatiti sve te direktne i indirektne učinke mosta na razvoj juga Hrvatske. Ako to uz pomoć konzultanata odradimo na kvalitetan način, uvjerljiv način, ja se nadam da će tada sufinanciranje mosta iz EU sredstava biti realnije", poručio je potpredsjednik Vlade.

Grčić je komentirao tužbu protiv mađarskog MOL-a koju je Hrvatska podnijela Arbitražnom međunarodnom sudu UN-a u Ženevi.

"Vidite, uvijek treba misliti nekoliko koraka u budućnost i s obzirom da su isticali određeni rokovi za podnošenje zahtjeva za arbitražu, onda je to Vlada napravila da ne bi napravila propust koji je kasnije nenadoknadiv", rekao je Grčić.