Razno

[VIDEO]ŠOKANTNA ISTRAŽIVANJA

Što se sve krije u piću koje konzumiramo?

Svjesni smo činjenica da proizvođač kada prodaje svoj proizvod više brine o svom profitu nego o vašem zdravlju. Što se sve krije u piću koje konzumirate? Pogledajte u videu koji vam donosimo i odlučite hoćete li ga ponovo konzumirati.

Crno vino   FOTO:Dusko Jaramaz/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Magazin.net.hr

Sok od grejpa

U neke sokove ovog okusa dodaje se karmin (prirodno bojilo dobiveno od košenile - osušenih ženki biljnih ušenaca Coccus cacti) kako bi ubrzao dobivanje jarke boje ovog istoimenog soka. Otopina karmina može izazvati alergijske reakcije.

Vino

Grožđe iz kojeg se dobiva vino, može u sebi sadržavati ostatke kukaca, glodavaca i ostalih malih štetočina koji se nalaze na grozdu ili vinovoj lozi. Popularno se ove životinjice nazivaju i "sastojci koji nisu grožđe".

Gazirana pića u restoranima brze hrane

Istraživanja su pokazala kako se u gaziranim sokovima koji se prodaju u "fast food" restoranima nalaze bakterije koje se mogu pronaći u fekalijama.

Mlijeko na biljnoj bazi

Odlučili ste kupovati sojino ili neko drugo zdravo mlijeko kako bi zdraviji napitak unosili u vaš organizam. Hm...Jel' to baš tako? U njemu se nalazi aditiv na bazi crvene alge kao sredstvo za zgušnjavanje. Zbog toga što se povezuje s izazivanjem čireva i pogoduje razvoju tumora, u Europi je zabranjen u adaptiranom mlijeku za djecu, organskim proizvodima i drugdje, dok je u SAD-u još uvijek u svemu dopušten. 

Pivo

Neke kompanije koriste riblje tutkalo (dobiveno od sušenih ribljih mjehura) kako bi se riješili zamućenosti pića. 


Izvor: Mgazin.net.hr