Razno

VJEČNA USPOMENA

Napravite savršene fotografije

Fotografije su vječne uspomene, a svaki put kada ih pogledate podsjetit će vas na trenutke koje ne želite zaboraviti.

Ilustracija   FOTO:luxolife.com
Piše: Republika.eu /24sata.hr

S obzirom da nam se bliži najluđa noć u godini, neka vam pri vrhu popisa bude fotoaparat s kojim ćete nezaboravne trenutke pretvoriti u vječnost.

Jedno britansko istraživanje pokazalo je kako je najbolje vrijeme za fotkanje na zabavi malo poslije 21.30, točnije u 21.36. Do tada većina gostiju popije dovoljno da se opusti i lakše stane pred objektiv, no opet nisu toliko pripiti da žmire ili da se ženama razmaže šminka. Poslije 22 sata na zabavama slijedi „vještičji sat“, kada izgled na fotografijama upropaštavaju znojna lica, razmazani ruž te ostale nezgode. Takve fotke bit će lude i zabavne no ne i za pokazivanje svima.

Osvjetljenje je vrlo važno jer može lošu fotku pretvoriti u savršenu, a što se odjeće tiče izbjegavajte klasične crne kombinacije i birajte boje i svjetlucavu odjeću, ističe Karl Willet, stilist slavnih.

No osim toga, za savršenu fotku važan je i položaj tijela, ruku, nogu,...

Da biste izgledali vitkije stavite ruke na bokove, a ako želite istaknuti uzak struk stanite tako da primjerice desnom nogom lagano iskoračite, a lijevu ruku stavite na bok.

Lažan osmijeh itekako se vidi na fotografiji i može je upropastiti jer ćete djelovati cinično. Sjetite se nečega smiješnog i osmijeh će doći, no pritom ipak ne pretjerujte.

Da je lijeva strana lica ljepša, pokazale su brojne studije, a ona otkriva i više emocija pa blago zakrenite glavu kako biste “ispali” što bolje.

Podbradak ćete sakriti ako jednostavno malo nakrivite glavu i lagano izbacite bradu. Na taj način istaknut ćete čeljust i sakriti višak ispod brade.

Iako sumnjamo da ćete na dočeku Nove gledati na sat i čekati 21.36 ili paziti na osvjetljenje, možda će vam neki od ovih savjeta poslužiti u nekim drugim prilikama. Najvažnije je da se dobro zabavite, a fotografije, bile one savršene ili ne, svakako će vam ostati lijepa uspomena na najluđu noć u godini. 

Izvor: 24sata.hr