Putovanja

ISTRAŽILI SMO

3 stadiona u Brazilu na kojima će sigurno igrati Hrvatska

Od daleke 1950. godine svijetsko prvenstvo opet je na istom odredištu i to Brazil. Kako će izgledati stadioni na kojima će zaigrati naši vatreni, pogledajte sami u članku koji donosimo samo za vas.

Brazilske navijačice   FOTO:tportal.hr
Piše: Republika.eu / Punkufer.hr

Svjetsko prvenstvo u nogometu igrati će se u nekoliko gradova, a za potrebe ovog najpoznatijeg i najgledanijeg natjecanja izgraditi će se 6 novih stadiona.

Jedan od stadiona na kojemu će zaigrati naši nogometaši je Itaipava Arena Pernambuco koji može zaprimiti 44.248 osoba, a zanimljivo o njemu je to što ga u potpunosti pokreće solarna energija. 


Itaipava Arena Pernambuco, FOTO: ahoradogol.com

Drugi stadion na kojemu će igrati Hrvatska je Arena da Amazonia kapaciteta 42.374 osobe, a nalazi se u gradu Manaus koji je najudaljeniji od svih gradova domaćina Svjetskog prvenstva u nogometu 2014. godine.


Arena da Amazonia, FOTO: worldpress.com

Arena de Sao Paolo, treći je stadion na kojem će zaigrati vatreni, a koji zaprima najviše osoba od svih navedenih stadiona - njih 65.807.


Arena de Sao Paulo, FOTO: fifa.com

Osimo što želimo puno sreće našim dečkima u prve tri utakmice, nadamo se da će zaigrati i na preostalim stadionima u Brazilu. No, malo po malo kako se približavamo ovom događaju izvještavati ćemo vas o ponudi, gastronomiji, kulturi i raznim običajima u mjestima gdje će se igrati prvenstvo. Hmm, možda se ipak odlučite uživo podržati naše vatrene!

Izvor. Punkufer.hr