Crna kronika

SPRIJEČENI

Pokušali prokrijumčariti 2.000 kutija cigareta

Dubrovačko-neretvanska policija izvijestila je o detaljima pokušaju krijumčarenja 2.000 kutija cigareta..

Ilustracija   FOTO:Marko Mrkonjić/PIXSELL
Piše: Media Servis

U četvrtak oko 15.10 sati, ulaznoj graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Mali Prolog pristupio je autobus, BiH nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 41-godišnjak, a u autobusu se nalazio i 40-godišnji suvozač.

Tijekom obavljanja granične kontrole, policijski službenici Postaje granične policije Metković u suradnji s djelatnicima carine uočili su posebne pregrade u spremištu autobusa namijenjene za skrivanje i krijumčarenje roba. Vozač i suvozač su uhićeni i dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku, policijski službenici obavili su detaljnu pretragu autobusa kojom prilikom je pronađeno 150 šteka cigareta Ronhill Light i 50 šteka cigareta Eva Slims s nadzornim markicama Hrvatske i Crne Gore, te 60 litara vina i 20 litara rakije, a koja roba je bila sakrivena iza lažnih pregrada i na drugim mjestima unutar autobusa.

Zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora, protiv 40-godišnjaka i 41-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.