Crna kronika

22 PRIVEDENA

Razbijena narko skupina

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Policijske uprave primorsko-goranske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 22-oje hrvatskih državljana u dobi od 21 do 48 godina zbog postojanja osnova sumnje da su u sastavu zločinačkog udruženja počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama..

Ilustracija   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Višemjesečnim kriminalističkim istraživanjem razbijene su dvije zločinačke organizacije koje su udruženo djelovale na području više županija, a poglavito Istarske, Primorsko-goranske, Zadarske i Varaždinske, s ciljem krijumčarenja heroina na područje Republike Hrvatske i daljnje distribucije na ilegalno narko tržište daljnjim preprodavačima, odnosno dilerima i krajnjim konzumentima. Tijekom ovog kriminalističkog istraživanja realizirano je više zapljena heroina i marihuane, a tijekom jedne zapljene (12. kolovoza 2013.) u mjestu Stažnjevec na području PU varaždinske osumnjičeni muškarac prijavljen je i za pokušaj teškog ubojstva policijskog službenika jer je u pokušaju bijega autom nasrnuo na policijske službenike.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage pretraga doma i drugih prostorija te vozila kojom prilikom je pronađen i oduzet heroin, hašiš, marihuana, duhan, vage za precizno mjerenje težine, vatreno oružje i više komada pištoljskog streljiva, veći broj mobilnih uređaja i SIM kartica te određeni iznos novca u eurima i kunama kao i video kamere.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je protiv 22 osumnjičena podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a radi počinjenja kaznenih djela zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u vezi kaznenog djela počinjenja kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja", priopćili su iz MUP-a.