Crna kronika

ŠTO ĆE REĆI BIVŠI PREDSJEDNIK SABORA?

Na suđenju za slučaj Planinska svjedoči Luka Bebić

Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavlja se suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Planinska. Danas bi na klupu za svjedoke trebao, između ostalih, sjesti i bivši predsjednik Sabora Luka Bebić.

Luka Bebić   FOTO:Boris Scitar/VLM/PIXSELL
Piše: Media Servis

Zanimljivo svjedočenje jučer se na Županijskom sudu u Zagrebu moglo čuti od bivše tajnice u Sanaderovoj vladi Jagode Premužić. Ona je rekla da je prijedlog za kupoprodaju zgrade u Planinskoj za potrebe Ministarstva regionalnog razvoja na uži kabinet Vlade donio tadašnji ministar Petar Čobanković. Rekla je da se toga naknadno sjetila jer je o tome intenzivno razmišljala.

Zasigurno će zanimljiv svjedok danas biti bivši predsjednik Sabora Luka Bebić koji bi trebao iznijeti svoja saznanja o kupoprodaji sporne zgrade. Bebić je inače bio jedan od jamaca Sanaderu kada ga je trebalo pustiti da se brani sa slobode. Uz predsjednika Sabora na klupu za svjedoke trebao bi sjesti i bivši potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac te predstojnik nekadašnjeg Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović.

Podsjetimo, u slučaju Planinska, suoptuženik bivšeg premijera Stjepan Fiolić priznao je da je nakon nezakonite kupoprodaje zgrade u istoimenoj ulici bivšem premijeru predao više od 17 milijuna kuna provizije. Uz njih dvojicu na optuženičkoj klupi je i Mladen Milnarević čija je tvrtka u procjeni navodno udvostručila vrijednost sporne zgrade prije nego ju je za gotovo 80 milijuna kuna kupilo Ministarstvo regionalnog razvoja. Na čelu Ministarstva tada je bio Petar Čobanković koji je nakon sklopljene nagodbe s USKOK-om osuđen na rad za opće dobro.