Ljubav & sex

AKO ŽELITE USPJEŠNU VEZU

Ove stvari ne smijete tajiti

Istina je da se neke stvari ne trebaju reći čak ni partneru i obično je ovdje riječ o sitnicama, no neke druge i veće stvari ipak nikako ne treba prešutjeti.

Ilustracija   FOTO:aflacum.ro
Piše: Republika.eu / Cure.ba

Ne morate partneru ili partnerici reći da vam se danas netko nabacivao niti da je taj netko bio izuzetno zgodan. To su te sitnice koje bi mogle dovesti do nepotrebne svađe oko ničega, stoga ih je bolje ne spominjati. No o stvarima poput seksualnog nezadovoljstva, zdravstvenih problema ili duhova iz prošlosti ipak bi trebali popričati. U pitanju velike stvari zbog kojih znaju pucati i najčvršće veze.

Sigurno ste se i sami nebrojeno puta uvjerili da se uvijek sve sazna, posebno stvari iz prošlosti o kojima ne želimo govoriti.  No ako vaš partner il partnerica to čuje od druge osobe, problem postaje puno veći i ozbiljniji. Morate biti iskreni i reći sve, posebno ono što nikako ne želite. Možda vam se sad to čini kao veliki problem i ne znate ni kako započeti tu priču, ali vjerujte da će vam kasnije biti puno lakše jer ništa nećete skrivati.

O nekim zdravstvenim problemima žene i muškarci nerado govore drugoj strani iako bi trebali. Bilo da vam je neugodno, želite zaštititi partnera ili partnericu ili imate neki drugi motiv o takvim stvarima uistinu ne bi trebali šutjeti. Vi zaslužujete podršku, a on ili ona zaslužuje znati.

Seksualno nezadovoljstvo u vezi je velik problem. Iako nije sve u seksu, on je ipak bitan dio veze. Što dulje šutite, bit ćete nezadovoljniji što će se sve više i više odražavati na vaš cjelokupan odnos. Nježno recite što vam odgovara, a što ne i potrudite se zajedno pronaći rješenje. Osim što ćete biti sretniji i zadovoljniji, ovo istraživanje jedno drugog odvest će vašu vezu na novu razinu, a sigurno ćete se pritom i dobro zabaviti.

Nikako nije dobra ideja da od partnera s kojim živite i dijelite zajednički budžet skrivate određene izdatke. Kad-tad to će doći na vidjelo i naći ćete se u gadnim problemima. Nitko ne voli kad mu se radi iza leđa, a novac je ionako uvijek osjetljiva tema.

Izvor: cure.ba