Putovanja

CIJENA ULAZNICE JE 20 KUNA

Na 'Božićnoj priči' u Grabovici upaljeno 1,4 milijuna lampica

Jučer je svoja vrata otvarila Božićna priča na imanju obitelji Salaj u Grabovnici, pored Čazme. Jedinstvena je to turistička manifestacija s božićnim svjetlima, koja već niz godina privlači desetke tisuća posjetitelja iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Ove je godine okućnicu osvijetlilo čak 1,4 milijuna lampica, a Božićnu je priču otvorio župan Bjelovarsko-bilogorske županije, Damir Bajs. 'Božićna priča' je za sve posjetitelje otvorena svaki dan do 21 sat sve do 8. siječnja.

"Cijena ulaznice je 20 kuna kao i svih ovih godina, a djeca do 7 godina, dakle predškolske dobi, invalidi i svi drugi koji imaju nekakav poseban socijalan status kod nas ulaz ne plaćaju", rekla je upraviteljica Zadruge 'Božićna bajka', Ana Bertić

Što se tiče gastrononomske ponude, ona je i ove godine tradicijska i sezonska. Bit će tu jela iz krušne peći, domaćih kobasica u lepinji, neizostavnih riba na rašljama i ostalih domaćih delicija. Svakodnevno su predviđene brojne radionice.

"Bit će to radionice drvenih, metalnih ornamenata, zatim naši vatrometi, a bit će dosta i različitih nastupa - od mažoretkinja, acapella grupa, pa do koncerata. Sve se može vidjeti na internetskim stranicama www.bozicnaprica.hr", istaknula je Bertić.

Danas će imanje obitelji Salaj posjetiti i predsjednik RH Ivo Josipović.