Ljubav & sex

KRENITE POLAKO

Ne činite ovo na početku veze

Napokon ste upoznali nekog tko vam je "sjeo" već na prvu no, to ne znači da odmah trebate razmišljati o braku, djeci i zajedničkoj budućnosti. Usporite i pustite da sve ide polako i svojim tokom.

Ilustracija   FOTO:terazplock.pl
Piše: Republika.eu / Cure.ba

Neke stvari mogu u startu otjerati drugu osobu stoga bi na početku trebali na njih i pripaziti. Pritom ne mislimo da trebate glumiti i pretvarati se da ste netko tko niste. Ne brzajte, krenite u vezu polako korak po korak i dopustite joj da se polako razvija.

Iako vam je nakon nekoliko izlazaka jasno kao dan da je on ili ona prava osoba za vas, to ne znači da joj to trebate i reći. Ne brzajte s "volim te" nego se upoznajte i dopustite i sebi i drugoj strani da shvatite što zapravo osjećate.

Ako ne znate, naučite prihvaćati komplimente. Jedini prihvatljivi odgovor na kompliment je - hvala. Ni manje, ni više. Nemojte se svađati ili smijati lijepim riječima i pohvalama, jer ćete time ostaviti dojam da nemate samopouzdanja. Samo ih prihvatite i nemojte odmah uzvraćati komplimentom. Kada muškarac da kompliment, posebno pred prijateljima ili obitelji, na svoj način govori – stvarno volim ovu ženu.

Zaboravite na seks na prvom dejtu. Možda će rijetki i uživati u seksualno agresivnijem ponašanju već na prvom izlasku, ali većini će to biti odbojno i vjerovatno vam se više neće javiti. Jednostavno, rijetki su oni koji vole lako osvojiv plijen, pogotovo jer ih to plaši da biste tako lako popustili i sa nekim drugim.

Prijatelje biramo sami stoga ako vam se njegovi ili njezini prijatelji i ne sviđaju zadržite to za sebe. Ako vrijeđate njih to je kao da ste uvrijedili i svog partnera. Kad je riječ o obitelji, također je pametnije zadržati neke stvari za sebe pogotovo ako ste kratko u vezi i ne znate koliko je druga strana povezana sa roditeljima, bratom, sestrom. Stoga budite neutralni i negativne osjećaje zadržite za sebe čak i kada on ili ona govori nešto protiv njih. 

Izvor: cure.ba