Književnost

SLAVKO PERŠIĆ

Predstvaljena knjiga "Na bojištu sjećanja"

Knjiga govori o ratnom i poslijeratnom životu hrvatskog branitelja, Davora Batraca-Keksa iz Donje Motičine, ratnog vojnog invalida i zatočenika srpskih kazamata.

S predstavljanja knjige   FOTO:Dragutin Fišli
Piše: Domovina333.blogspot.com

Davor Batrac-Keks autoru govori o svojim sjećanjima s ratišta Škabrnje i Vukovara, zarobljavanju te torturi koju su Srbi provodili nad njim i nad njegovim zarobljenim suborcima u srbo-četničkim  logorima.

Poslije intoniranja himne u izvedbi Gradskog pjevačkog zbora Zrinski i odavanja počasti svim palim za slobodu Hrvatske, minutom šutnje, autora i hrvatskog branitelja aktera knjige, prisutnima je predstavila direktorica Turističke zajednice grada Slatine, Helena Hegediš, ulomke iz biografske knjige čitao je sam autor Slavko Peršić i Ana Knežavić, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Slatina.
Davor Batrac-Keks se prisjetio teških trenutaka provedenih u logoru te ih podijelio s velikim brojem prisutnih građana, braniteljima, predstavnicima udruga proizišlih iz Domovinskog rata, predstavnicima policije i predstavnicima Gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Ivanom Roštašem.