Razno

PREDNOSTI I NEDOSTACI

Što vaš Facebook profil otkriva o vama?

Na iznenađenje svih studija, rezultati koji su prizašli iz njih upućuju na to da naše navike na vlastitim Facebook profilima mnogo govore o nama samima. Što točno, doznajte u nastavku priče...

Ilustracija   FOTO:planb.hr
Piše: Republika.eu / Cosmopolitan.hr

Jedna britanska studija prilikom istraživanja koje se temeljilo na Facebook profilima, došla je do rezultata koji ukazuju da su oni profili sa "selfie" fotografijama i preosobnim statusima najnepopularniji na Facebooku. Te osobe izvještavaju sve svoje prijatelje o svojim navikama i svakodnevnim aktivnostima i kao takve su apsolutno nepoželjne jer budimo realni, vaše prijatelje stvarno ne zanima kada ste išli jesti ili spavati. Za razliku od tih Facebook profila, oni koji umjereno objavljuju statuse o svojim obiteljima su itekako pozitivni. 

Studija koju je provelo Wisconsin-Madison Sveučilište ispitivala je 159 studenata s otvorenim Facebook profilima. Rezultati studije su pokazali kako oni koji jako često pregledavaju vlastiti profil imaju znatno više samopoštovanja, ali isto tako i povećanu opasnost od lijenosti budući da zadovoljstvo virtualnim životom umanjuje motivaciju za uspješnim izvršavanjem izazova u stvarnom životu.

Osim navedenih zaključaka koji su nastali putem istraživanja, Facebook navike pokazuju i kvocijent inteligencije, razinu samopoštovanja i skrivene zdravstvene rizike koji ovise o vašem raspoloženju. Vaš Facebook profil održavajte u normali i ne pretjerujte, jer jedna stvar je bitna - oni koji su vam u svakodnevnom životu pravi prijatelji, kao takvi, popratit će vaše objave.

I možda da svog Facebook prijatelja pozovete na kavu telefonom ili mu pozvonite na kućna vrata, čisto da se prisjetite kako je to izgledalo prije inboxa, bockanja i Facebooka.

Izvor: Cosmopolitan.hr