Razno

JEDAN OD NAJPOPULARNIJI AUTOMOBILA

Upoznajte Bubu u Muzeju Ferdinand Budicki

U povodu 75. rođendana Volkswagen Bube, u Muzeju Ferdinand Budicki u Zagrebu održava se izložba o jednom od najpopularnijih automobila u povijesti...

VW Buba   FOTO:Nikola Cutuk/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Proizvedena je u više od 15 milijuna primjeraka u cijelom svijetu i to je jedan dio koji ćemo i mi ovdje obilježiti, kroz šest Buba, od najstarijih iz 50./60. godina, do off road Bube i kućnih prerada. Tu je 80 crno-bijelih autentičnih i povijesnih fotografija, na digitalnim ekranima vrte se povijesni filmovi, izložena su i dva motora, tako da će se cijeli fenomen tog automobila moći razgledati".

Kako nam je pojasnio Valentino Valjak iz muzeja Ferdinand Budicki, posjetitelji će detalje upoznati popularnu Bubu, a uz to, izložen je i jedan motor sa samo 45 sati rada. Oni koji posjete muzej vikendom, imaju i dodatni užitak.

"Vikendima ćemo građanima omogućiti vožnju. Bit će i predavanja i tehničke radionice".

A izložena je i literatura, memorabilije, modeli u raznim mjerilima, artefakti te igračke na temu Bube. Cijela priča kuluminirat će novogodišnjom vožnjom po središtu Zagreba.

"To je jedna živa priča. Osim što je to prvi muzej u Zagrebu posvećen automobilima i motorima u ovom dijelu povijesti,smo i jedna živa priča gdje oldtimer klubovi imaju svoje stareve i ciljeve, tako da uvijek imamo neke kolone po gradu i obljetnice kroz cijelu godinu", ističe Valjak.

Izložba je otvorena do 30. prosinca. Za klince od 5 do 15 godina starosti upad u muzej je 15, za odrasle 30 kuna.