Razno

MUŠKARCI ZAKINUTI

5 privilegija koje ima ljepši spol

Što se tiče društveno prihvatljivog ponašanja žena i muškaraca ljestvica je visoko podignuta, no isto tako u nekim stvarima muškarci su apsolutno zakinuti. Kojim? To vam donosimo u nastavku.

Ilustracija   FOTO:tportal.hr
Piše: Republika.eu / Zadovoljna.hr

1. One mogu nositi šminku

 Mnogi muškarci nemaju ni želju nositi šminku, ali to bi se možda promijenilo kada bi postalo društveno prihvatljivo. Šminka ženama koristi da izgledaju još privlačnije i ženstvenije, ali i da prekriju nedostatke zbog čega bi i muškarcima ponekad dobro došla.

2. One se međusobno mogu dodirivati u javnosti

Žene se mogu grliti, držati za ruke i poljubiti u obraz bez ikakvog osjećaja nelagode, dok je za muške društveno prihvatljiva granica da se obgrle s jednom rukom i tapšaju po leđima. Složiti će te se s nama kada ugledate dva muškarca kako se ljube u obraz pri susretu je više nego prevše.

3. One mogu plesati zajedno

Na plesnom podiju u discu dvije ili više žena kako plešu normalan je prizor. No, više muškaraca na plesnom podiju u istom ritmu,a  da među njima nema niti jedne žene, priznat će te, pomalo je čudno.

4. One mogu obući muške stvari

Hlače su u prošlosti bile odjevni predmet kojeg su nosili samo muškarci, no nježniji spola izborio se za to da žena u hlačama bude društveno prihvatljiva pojava. Ista je stvar sa ženskim cipelama koje nalikuju muškima. Žene mogu čak odijenuti košulju ili pulover svoje jače polovice na posao.

5. One si međusobno daju komplimente

Ženama je društveno prihvatljivo pružanje komplimanata. npr. "Baš ti je dobra haljina, večeras izgledaš odlično ili seksi si u tim štiklama!". Sada zamislite da jedna muškarac drugome kaže: "Seksi si!".

Izvor: Zadovoljna.hr