Ostalo

ULTIMATE FIGHT

Osječanin Saša Milinković večeras se u Zagrebu bori za pojas MMA lige

Večeras se u Zagrebu održava finale MMA lige u Ultimate fightu. Po prvi put u povijesti za naslov prvaka borit će se jedan Osječanin, a riječ je o Saši Milinkoviću, članu hrvačkog kluba Osijek.

Saša Milinković   FOTO:Marko Mrkonjić/PIXSELL
Piše: Republika.eu / N.R. / STV

Saša Milinković, borac iz hrvačkog kluba Osijeka iza sebe ima značajne uspjehe u raznim borilačkim vještinama, a poseban uspon bilježi u slobodnoj borbi, tj. Ultimate Fightu, natjecanju MMA lige, u kojem ove godine u svojoj kategoriji od 93 kilograma dominira. Saša je bio sudionik ali i pobjednik u meču velikog spektakla u Osijeku pod nazivom Final Fight, u FFC-u, a večerašnje finale MMA lige u domu Dražena Petrovića sigurno će biti vrhunac njegove karijere. No nije to samo uspjeh za njega, već za osječki borilački sport općenito.

"Dosta to znači i za mene i za osječki borilački sport, za naš klub. Sigurno će pomoći da ljudi čuju za nas, i za ono što radimo", kaže Saša Milinković.

Sašin protivnik u kavezu bit će Dražen Glavaš, prošlogodišnji finalist MMA lige. Bit će to pravi izazov za osječkog borca. Iako to skromno najavljuje, Saša je siguran u svoj uspjeh, jer vjeruje u dobru formu i svoje prednosti koje mu najviše donosi borba na parteru, u čemu je Glavaš dosta slabiji.

"Dobar borac. Srčan, dosta agresivan, ima naravno neke svoje šanse, kao i ja. Takav je sport, svako može pobjediti. Šanse su 50:50, ali vjerujem da će biti moja pobjeda, iako to ne volim pričati jer si time stavljam imperativ na leđa", dodaje Milinković.

Pobjeda i pojas u MMA ligi, ističe Saša ne bi donijele nikakve velike financije, ali bi sigurno popularizirala ovaj sport i sam hrvački klub Osijek, te njemu otvorila vrata nastupa na još većim i atraktivnijim natjecanjima. Milinković će u Zagrebu imati i podršku svojih navijača koji na borbu putuju sa dva autobusa, a finalni meč Milinković - Glavaš u Ultimate fightu počinje večeras oko 23 sata, uz izravan prijenos na Novoj TV.