Razno

TRIKOVI ZA SPAS

9 savjeta koji će vam pomoći u pranju rublja

Svim ženama, ali i pojedinim muškarcima, pranje rublja je prije glačanja jedna od noćnih mora. Doduše u modernom smo svijetu, pa taj dio posla za nas odradi perilica, no što je sa tvrdokornim mrljama koje i nakon pranja u perilici ostaju na našoj košulji? Mi vam donosimo pomoć.

Ilustracija   FOTO:magazin.net.hr
Piše: Republika.eu / Zadovoljna.hr

1. Tvrdokorne mrlje koje su nastale od kave, kečapa ili masne hrane rješite tako što će te na njih istiskati pijenu za brijanje. Ostavite da upije pola sata, a tek onda ju stavite u perilicu sa preostalim rubljem.

2. U perilici možete oprati i zastore za tuš kabinu. Operite ih na programu za sintetičke materijale do 40 stupnjeva i koristite uobičajeni deterdžent.

3. Svi smo svjedoci jedne neugodne mrlje, a to je ona na ovratniku košulje. Prije nego ju stavite u perilicu , nanesite na ovratnik šampona.

4. Ako su vaše mrlje zaista velike, a to vam je jedna od dražih majica, natopite ju u mlakoj vodi sa malo deterdženta i ostavite ju tako preko noći.

5. Prije glačanja vaše odjeće, provjerite jesu li mrlje koje ste uklanjali zbilja nestale. Ako nisu, a vi ih peglom izglačate, one će još više doći do izražaja.

6. Ako želite da vaše bijelo rublje ostane bijelo, a crno da ostane crno, takve komade odjeće perite s naopake strane i perite ih na najnižoj temperaturi koja će tkloniti nečistoće.

7. Ako je vaša perilica rublja poprimila ustajali i neugodan miris u posudu za prašak dodajte pola šalice sode bikarbone i stavite je na kratko pranje. Soda bikarbona će ukloniti sve neugodne mirise.

8. Ne biste vjerovali, no ocat je idealan kada je riječ o zaštiti materijala. Prilikom ispiranja, u vašu perilicu dodajte 1dcl octa. Vaša će odjeća nakon toga biti meka, a možete ga upotrijebiti i za ručno pranje.

8. Ubacite dvije teniske loptice u perilicu rublja zajedno s ručnicima i posteljinom i omekšivač vam nije potreban. Nakon pranja vaši će ručnici biti meki i mirisni.

Izvor: Zadovoljna.hr