Zabava

FACEBOOKMANIJA

Otkud sada sve te žirafe na facebooku?

I vi ste jedan od korsnika društvene mreže Facebook, a zadnjih dana primjetili ste kako vaši prijatelji postavljaju sliku žirafe za svoju profilnu sliku. U čemu je "kvaka"?

Ilustracija   FOTO:pagecovers.com
Piše: Republika.eu / Dnevnik.hr

Riječ je o zagonetki koja se poput požara proširila najpopularnijom društvenom mrežom. Svatko tko ne uspije odgovoriti na jednostavno pitanje 'za kaznu' mora požirafiti i zagonetku objaviti kao status, ne bi li se i tkogod drugi nasamario, a zagonetka glasi ovako: "3 su sata ujutro, netko vam zvoni na vratima i vi se probudite. Neočekivani gosti! To su vaši roditelji, stigli su na doručak. Imate džem od jagode, med, vino, kruh i sir. Što ćete prvo otvoriti?"

Pravila su sljedeća: odgovor na zagonetku ne smije se upisati u komentar statusa, već u privatnu poruku osobe koja je zagonetku i postavila. Ako ste onaj kandidat koji je netočno odgovorio, svoju profilnu sliku morate zamjeniti sa slikom žirafe i također postaviti zagonetku u svoj status.

U čemu je "kvaka"? Iako je odgovor na zagonetku prilično jednostavan, s obzirom na sve veću populaciju žirafa korisnica Facebooka, čini se da ipak nije toliko jednostavan. Detalje vam nećemo otkriti, budite precizni i točni.

Izvor: Dnevnik.hr