Crna kronika

SUĐENJE ZA FIMI MEDIU

Branka Pavošević i Nevenka Jurak iznose obranu

U nastavku suđenja Ivi Sanaderu, HDZ-u i ostalima za izvlačenje oko 70 milijuna državnih kuna u slučaju Fimi media, obranu bi trebale iznijeti Branka Pavošević, bivša blagajnica HDZ-a i vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak...

Branka Pavošević (u sredini)   FOTO:Marko Lukunić/PIXSELL
Piše: Media Servis / N.R. / Republika.eu

Pavošević i Jurak, četvrto i petooptužena u slučaju Fimi media već su priznale krivnju, pa u sudnici dosad nisu govorile. Pročitani su tek njihovi iskazi istražiteljima i pregledane snimke ispitivanja.

Pavošević je USKOK-u priznala dio optužbi rizničara Mladena Barišića na račun Ive Sanadera o trošenju crnog fonda na kampanje i isplate stranačkih i vladinih zaposlenika. Jurak je u ranijem iskazu potvrdila izdavanje fiktivnih računa te da je Barišić sav novac izvučen preko Fimi medije nosio u HDZ za plaće, ali i osobno Sanaderu.

Sve optužbe oko izvlačenja novca preko Fimi medije jučer je odbacio bivši Vladin i HDZ-ov glasnogovornik Ratko Maček. Ovako je odgovorio tužiteljici na upit zašto se nije suprotstavio Sanaderovu nalogu o kupnji Hrvatskog lista, za što je od Barišića dobio 400-tisuća eura u gotovini.

"U političkim strankama nikad se ne propituju odluke nadređenih vam tijela. Politika nije nikakav akvarij sa zlatnim ribicama. To je vrlo ozbiljna priča u kojoj postoji hijerarhija koje se morate pridržavati ili vas pojede piranha", slikovito se branio Maček.