Razno

PRAKTIČNO I LAKO

8 trikova kako organizirati prostor u vlastitom domu

Subota je i sunčan dan. Ako niste od onih koji voli vožnju biciklom ili ispijanje kave u centru grada, a imate nered u kući - mi vam donosimo 8 savjeta kako da već danas krenete u akciju uređivanja vašeg prostora i dodatno ga opremite malim i korisnim stvarima.

Police do stropa   FOTO:gradnja.rs
Piše: Republika.eu / Budi.in

1. Iste vješalice

U dućanu kupite komplet istih vješalica. Na taj način će vaš ormar djelovati uredno i čisto, bez obzira na količinu odjeće koja se u njemu nalazi. Posebnu pažnju posvetite kutijama za pohranu stvari u koje spremate robu izvan sezone, jer nikada nećete nositi debele veste usred ljetne sezone. 

2. Umetci za ladice

Bez obzira radi li se o ladici u hodniku punoj kemijskih olovaka, baterija ili kuhinjskih ladica s priborom za jelo. Nabavite pregrade za ladice koje će vam olakšati organizaciju. Također, umetak za kuhinjski pribor možete iskoristiti u drugoj ladici za ključeve i ostale stvari.

3. Šuplji stolići

Ako ste se odlučili investirati u stolić koji se nalazi u vašem dnevnom boravku, odlučite se za one koji "šuplji". Na taj način dobit će te dodatni prostor koji može poslužiti za razne knjige, časopise i sl.

4. Red sa vješalicama

Vješalice su uvijek spas kada se odlučimo organizirati prostor i nedostatak istog bez obzira radi li se o odjeći, torbicama ili sportskim rekvizitima.

5. Posude i posudice

Šuškave vrećice nisu idealne za čuvanje hrane ili začina koje redovno koristimo u našoj kuhinji. Posude za hranu, osim što se lakše skladište, olakšavaju kuhanje i čišćenje. Prednost neka imaju one s natpisima tako da uvijek znate gdje se što nalazi. 

6. U visinu

Ako ste svjesni činjenice da je vaš prostor malen i da vam nedostaje baš onih 5 kvadrata stambenog  prostora pronađite ih u visinama sve do vašeg stropa. Police od poda do stropa mogu biti učinkovite u spremanju stvari, a ako vam se ta ideja ne sviđa, stavite police na neočekivanim mjestima kao što je iznad štoka vrata ili ogledala u kupaonici. 

7. Zastori kao spas

Dječje sobe su pravo carstvo nereda. Na police postavite zastore koji će prikriti nered, ali i stvoriti zgodnu kulisu za igranje. Isto tako police u smočnici možete prekriti zastorima. Oni su velika  pomoć u organizaciji jer sakriju nere, a izgledaju lijepo.

8. Niske police za djecu

Očekivati od petogodišnjaka da vraća stvari na visoke police je nezamislivo, ali nabavite li niske police gdje će dijete moći samo spremiti omiljene i igračke koje najčešće koristi, pospremanje će biti mnogo jednostavnije

Izvor: Budi.in