Ostalo

VREMENSKA PROGNOZA

Nastavlja se sunčano i toplo vrijeme s temperaturom do 25 stupnjeva

Toplo i sunčano vrijeme, kakvo nas je pratilo posljednjih nekoliko dana, nastavit će se u većini zemlje i tijekom cijelog sljedećeg tjedna. Prolazno pogoršanje vremena uz mogućnost kiše očekuje nas u ponedjeljak, a nakon toga slijedi niz sunčanih dana s temperaturama koje bi na kopnu, posebice u Slavoniji, opet mogle porasti i do 25 stupnjeva.

Osječani koriste toplo vrijeme za ugodnu šetnju   FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Index.hr

Sutra se očekuje postupno naoblačenje sa zapada praćeno mjestimičnom kišom, na Jadranu i grmljavinom. Kiše će već od jutra biti na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u gorskoj Hrvatskoj, od sredine dana i uz granicu sa Slovenijom, a moguća je mjestimice i po središnjoj Hrvatskoj. Na ostatku obale, a do pred kraj dana i u Slavoniji, djelomice sunčano. U kopnenim će predjelima puhati povremeno umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak. U jutarnjim satima na kopnu se očekuje između 9 i 14°C, na Jadranu od 15 do 19°C. U najtoplijem dijelu dana kopnenu Hrvatsku očekuje od 17 do 24°C, a morsku između 19 i 23°C.

U utorak će prevladavati djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Mjestimice će biti povremene kiše, lokalnih pljuskova i grmljavine, ponajprije u Istri i u gorskoj Hrvatskoj. Glavnina oborina očekuje se u prvom dijelu dana. U unutrašnjosti će biti slabog, u sjeverozapadnim i središnjim predjelima povremeno umjerenog, jugozapadnog vjetra, a na Jadranu slabog do umjerenog juga i jugozapadnjaka. Uz južinu će i dalje biti osjetno toplije od prosjeka za ovo doba godine. U jutarnjim satima kopnene predjele očekuje od 10 do 15°C, morske između 15 i 19°C, dok se u najtoplijem dijelu dana očekuje većinom od 18 do 24°C.

U ostatku tjedna također će prevladavati sunčano vrijeme, a temperature će još malo rasti. Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, iznadprosječno toplo vrijeme trebalo bi nas pratiti sve do subote