Osječko-baranjska

POČELA ČISTKA ŽUPANIJSKOG HDZ-A

Milijan Brkić stigao u Osijek i vrši pripremu za raspuštanje osječkog HDZ-a i smjenu Kramarića!

Stigao Povjerenik HDZ-a za Osječko-baranjsku županiju Milijan Brkić i započeo pripreme za temeljitu rekonstrkciju Osječko-baranjskog HDZ-a. Prvi na redu Gradski odbor HDZ-a Osijek, kojem prijeti raspuštanje i smjena Damira Kramarića!?

Ivica Vrkić, Vladimir Šeks i Damir Kramarić   FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Tjedan dana nakon što ga je vrh stranke postavio za povjerenika osječko-baranjskog HDZ-a, glavni tajnik te stranke Milijan Brkić jučer se u Osijeku sastao s lokalnim stranačkim kolegama, a takvi će susreti, kako doznajemo, biti redoviti. Sastanak je, međutim, bio obavijen tajnovitošću, uz Brkića je na njemu bio i Tomislav Ivić, član Županijskog povjerenstva, a službene izjave, kao ni imena ostalih prisutnih na sastanku, nije bilo moguće dobiti. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i politički tajnik Tomislav Čuljak prekjučer su okupili sve povjerenike raspuštenih županijskih odbora pred kojima je vrlo zahtjevan i odgovoran posao stabilizacije i potpune konsolidacije stranke u njihovim sredinama.

Već i sama činjenica da je u Osječko-baranjskoj županiji Karamarko postavio svog najbližeg suradnika i glavnog tajnika HDZ-a, najbolje govori da je pred Brkićem najteži posao. Vodeći ljudi stranke procijenili su da reda u osječko-baranjskom HDZ-u čvrstom rukom i odlučnošću, bez zakulisnih igara i klanova koji su uzeli maha, može uvesti samo osoba sa strane. - Riječ je o prvom radnom sastanku, na kojem je Brkić podijelio zaduženja i utvrdio plan i dinamiku priprema za unutarstranačke izbore koji se trebaju provesti do kraja godine - doznali smo od dobro upućenog izvora.

Otkrio nam je da će jedna od tema na sljedećim sastancima biti i raspuštanje osječkog HDZ-a, za što će se, tvrdi, zauzimati i povjerenik Brkić, a što je, s obzirom na ostvareni rezultat na lokalnim izborima i postizbornu suradnju logičan slijed. I dok Brkić uvodi reda i traži najkvalitetnije ljude koji će voditi stranku u Osječko-baranjskoj županiji i pokušati pobijediti na sljedećim lokalnim izborima politički tajnik Tomislav Čuljak zadužen je za dogovore i pregovore s potencijalnim koalicijskim partnerima za veliku koaliciju koju HDZ nastoji okupiti. Iz te stranke doznajemo kako se priprema sastanak s predstavnicima HDSSB-a.

Na upit HDSSB-u, "sprema li se nekakav razgovor sa HDZ-om", od glasnogovornika stranke Karla Šatvara, odgovoreno je da koliko je njemu poznato stav HDSSB-a je kako još nisu sazrijeli uvjeti za susrete i razgovore tih dviju stranaka,"na najvišoj razini i da ne treba očekivati da će do tih tih razgovora tako brzo doći, kako neki misle."

Otpor lokalnog vodstva

Dobri poznavatelji prilika u osječkom HDZ-u tvrde da se planovi vrha stranke neće svidjeti aktualnom vodstvu GO HDZ-a koje će pružati veliki otpor i pokušati pod svaku cijenu zadržati svoje pozicije, te uvjeriti Brkića da odustane od tog poteza. Sam Brkić jučer nije želio davati izjave za medije. Sada će se sa svima obaviti razgovor i sve saslušati i pokušati posložiti kockice, neslužbeno su nam komentirali iz HDZ-a, donosi današnji Glas Slavonije.