Crna kronika

"MESAREVA" SUPRUGA POTVRDILA

"Da, moj suprug je Sanaderu u kartonskoj kutiji odnio 10 milijuna kuna i milijun eura"

Na suđenju Ivi Sanaderu za aferu Planinska svjedočila je Katica Fiolić, supruga bivšeg HDZ-ovog zastupnika i mesara Stjepana Fiolića.

Na Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u aferi Planinska. Svjedokinja na današnjem ročištu bila je Katica Fiolić   FOTO:Sanjin Strukić/PIXSELL
Piše: Media Servis

Posvjedočila je kako joj je suprug u svibnju 2009. rekao da bivšem premijeru mora dati dio novca od prodaje zgrade te navela kako se radilo o 10 milijuna kuna i milijun eura. Ispričala je kako je Fiolić uzeo novac iz obiteljskog sefa i u kartonskoj kutiji odnio ga bivšem premijeru. Također se prisjetila da joj je suprug krajem 2010. godine rekao da ga je Sanader zamolio da na imanju skloni dio njegovih slika, koje je potom Fiolić i prevezao. Sanader je, tvrdi, kod njih spremio još neke osobne stvari, a kada je po izlasku iz istražnog zatvora od Fiolića zatražio još novca, svjedokinja je, kaže, suprugu zaprijetila razvodom.

Sanader je negirao njezine navode kao nevjerodostojne. Stjepan Fiolić je, podsjetimo, ranije priznao da je za prodaju zgrade u Planinskoj isplatio Sanaderu proviziju od 17 milijuna kuna.