Razno

BIJELI KRUH, UMACI ZA SALATE, BIJELA RIŽA,...

Hrana koju bi trebali izbjegavati

Određena hrana, iako ukusna, nije dobra ni za naše tijelo, ni za naše zdravlje. Namirnice kao što su bijeli kruh ili bijela riža izbacite s jelovnika i zamijenite ih integralnim. Vaše tijelo će vam biti zahvalno, a vi ćete se i osjećati i izgledati bolje.

Ilustracija   FOTO:kostenlosewallpaper.com
Piše: Republika.eu / Cosmopolitan.hr

Bijela riža nema veliku nutritivnu vrijednost i uzrokuje samo pohranjivanje masnoća u tijelu. No, ukoliko bez riže ne možete i obrok vam bez nje nije potpun, izaberite radije onu integralnu. Razliku u okusu nećete primjetiti.

Svi već jako dobro znamo da pržena hrana nije dobra i da ju treba izbjegavati. No, ponavljanje je majka znanja pa ćemo vam to ipak još jednom spomenuti. Prženu hranu zaobilazite u širokom luku, bez obzira koliko je ukusna. Sjetite se samo da će ona biti jedna od krivaca kad budete nezadovoljni svojim odrazom u ogledalu i odlučite se za pečenu ili kuhanu koja je dakako i zdravija.

Bijeli kruh nema nikakvu prehrambenu vrijednost i neće obuzdati glad. No, sadrži puno šećera tako da u osnovi ubrizgava prazne kalorije u organizam. Kao i kad je riječ o riži, ako bez kruha ne možete, birajte onaj integralni.

Salate su same po sebi zdrave i ne debljaju. No, ako na njih stavite neki od umaka, ona više i nije tako zdrava, a sastojci iz umaka su sigurno poprilično kalorični. Stoga, kako s umakom ne bi zasjenili sve ono dobro što salata pruža, umjesto njega radije koristite maslinovo ulje, limunov sok i ocat.  

Izvor: cosmopolitan.hr