Virovitičko-podravska

IPA PROJEKT

Slatinskoj školi 204.000 eura

U OŠ Eugena Kumičića održana je početna konferencija IPA projekta iz komponente IV. Razvoj ljudskih potencijala pod nazivom Informatička znanja za uspješnu i kreativnu budućnost.

Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Nositelj projekta vrijednog 204.224,23 eura je OŠ Eugena Kumičića, a partneri zagrebačke škole Dobriše Cesarića i Otona Ivekovića, OŠ Ivana Granđe Soblinec i Grafička škola u Zagrebu.

Projekt obuhvaća niz aktivnosti koje će približiti suvremenu znanost nastavnicima i pomoći im da drže korak sa suvremenim postignućima, ali i iznimno značajnih za uspješnu i kreativnu budućnost. U te se aktivnosti ubrajaju priprema i razvoj informatičkih kurikula, njihova implementacija u škole, izrada E-learning portala i digitalnih materijala za portal. Za postizanje ciljeva poslužit će i objavljivanje informatičkih priručnika za učitelje izvannastavnih informatičkih aktivnosti, a sudionici u projektu posjetit će Finsku kao zemlju s najkvalitetnijom implementacijom IT tehnologija i CeBIT izložbu 2014. u Hannoveru.

Projekt je predstavila voditeljica Melita Schmitz, a s obzirom na to da su projektni timovi škola partnera prvi put posjetili Slatinu, ravnateljica škole domaćina Božica Majhen prigodnom prezentacijom predstavila je grad i županiju u kojoj se škola nalazi. Nazočne je pozdravio i dogradonačelnik Slatine Miroslav Venus. 

IZVOR: Glas Slavonije