Virovitičko-podravska

ZAHVALJUJUĆI INICIJATIVI HVIDRE

Emina iz Čađavice sada može ući kolicima u školu

Emina Kovač iz Čađavice, koja za kretanje koristi invalidska kolica, učenica je prvog razreda OŠ Davorina Trstenjaka u Čađavici i u utorak je prvi put ušla u školsku zgradu koristeći novosagrađenu pristupnu rampu.

Emina Kovač i Anđelka Zelenko na novoj rampi   FOTO:Glas Slavonije
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Zahvaljujući inicijativi županijske Zajednice udruga Hvidre, prikupljena su potrebna sredstva i maloj Emini omogućeno je da bez arhitektonskih barijera ulazi u školsku zgradu, kao što to mogu činiti i svi ostali učenici. Najveći dio sredstava doniralo je Ministarstvo branitelja, a pomogli su Virovitičko-podravska županija i Općina Čađavica. Skicu i troškovnik gradnje izradila je ovlaštena tvrtka H-ING d.o.o. iz Slatine.

"Emina je veselo dijete i njen osmijeh i geste pokazale su koliko njoj znači ovaj projekt. Njezina radost i radost njenih roditelja i svih u školi pokazuje da smo napravili pravu stvar", rekao je predsjednik Zajednice udruge Hvidra Nenad Križić.

Zadovoljstvo i ponos što je OŠ Davorina Trstenjaka u Čađavici dobila pristupnu rampu izrazila je i predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Slatina Anđelka Zelenko. 

"To je vrlo značajno, kako za Eminu, tako i za sve ostale učenike koja će ići u ovu školu. Jedno od temeljnih ljudskih prava je pravo na pristupačno obrazovanje, a ovaj primjer upravo to pokazuje, kao i dobru umreženost zajednice i udruga", rekla je Anđelka Zelenko.

IZVOR: Glas Slavonije