Ostalo

DANAS NOVA RUNDA

Nastavak pregovora o kolektivnom ugovoru u zdravstvu

Nakon što su u ponedjeljak prekinuti zbog sindikalnih prepirki, pregovori ministra zdravlja Rajka Ostojića sa sindikatima o kolektivnom ugovoru nastavlja se danas.

Nastavak pregovora o kolektivnom ugovoru u zdravstvu   FOTO:Davor Višnjić/PIXSELL
Piše: Media Servis

Naime, u ponedjeljak je Spomenka Avberšek iz Samostalnog sindikata zdravstva otvorila pitanje zakonitosti sudjelovanja Ivice Babića iz Liječničkog sindikata na sastanku, obzirom da su liječnici i dalje u štrajku.

"Ja sam, kao legalist, postavila pitanje. Nikako ovo, što je Babić izjavio novinarima da sam tražila isključenje. Dapače, na samom sam početku Ivici Babiću rekla da bi mi bilo jako drago da smo svi troje u pregovorima i da počnemo raditi ozbiljni kolektivni ugovor. Prema tome, i Babić bi se već konačno trebao služiti istinom. I to je to", rekla je Avberšek.

Babić pak kaže da je Avberšek izričito zatražila da on ne sudjeluje u pregovorima i tu je tražila očitovanje Ministarstva, koje je pak zatražilo mišljenje Vladina Ureda za zakonodavstvo i Ministarstva rada.

"Dogovoren je sljedeći sastanak u srijedu u 10 sati. Očekujemo do tada dogovor i rješenje ovog pitanja. Mi, naravno, nastavljamo sa štrajkom i to na način kao što smo najavili, odnosno po zakonu kako je štrajk najavljen", istaknuo je Babić.