Razno

TRAŽI SE VLASNIK

Netko je zaboravio 20 milijardi eura, a da nije ni primijetio

Već šest godina na moskovskom aeorodromu na 200 paleta "stoji" naslagano po 100 milijuna eura, a vlasnik izgubljenog novca se ne javlja, donosi Daily Mail.

Zračna luka Šeremetjevo   FOTO:wikipedia.org
Piše: Republika.eu / 24sata.hr

Za novac se ne zna kome pripada, a od njegovog pronalaska čuva ga strogo osiguranje. Novac se nalazi u teretnom dijelu luke na 200 drvenih paleta od kojih je svaka vrijedna 100 milijuna eura.

Dvadeset milijardi eura u novčanicama od 100 eura stigle su 7. kolovoza 2007. godine u Zračnu luku Šeremetjevo iz Züricha. 

Kako novac nije bio ni na koga naslovljen, naravno, za njega se već javilo nekoliko vlasnika, za koje su ruske vlasti procijenile da su lažni pokušaji. Prema nekim nagađanjima, novac bi mogao pripadati Sadamu Huseinu, Gadafiju ili pak  ruskoj mafiji. 

Ruske vlasti bezuspješno već šest godina traže vlasnika novca, a nemaju ga u planu zaplijeniti jer je pravi i prenesen iz jedne njemačke banke. 

Ipak, prema nekim dokumentima koje je poslao Iranac Farzin Koroorian Motlagh (45) tvrdi da su milijarde njegove, no u Moskvi ga nitko ne shvaća ozbiljno.