Požeško-slavonska

14. OBRTNIČKI I PODUZETNIČKI SAJAM U POŽEGI

Slovenci donijeli divljač, Makedonci ohridske bisere

U organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije i Udruženja obrtnika gradova Požege, Pakraca i Lipika, te HGK Požeške županije u Sportskoj dvorani Grabrik svečano je otvoren 14. Obrtnički i poduzetnički sajam u Požegi.

Ukrasni predmeti od ohridskih bisera   FOTO:Glas Slavonije
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Svoje proizvode na promotivno-prodajnim štandovima izložilo je oko 160 izlagača iz kontinentalne Hrvatske, dok su inozemni izlagači iz Slovenije i Makedonije nastupili s posebnim proizvodima – suhomesnatim prerađevinama od mesa divljači te ohridskim biserima. Ukazujući na sve teže stanje u obrtništvu, koje u požeškom kraju ima tradiciju dužu od 150 godina, gostima se prigodnim govorom obratio predsjednik županijske Obrtničke komore Stipo Barukčić. 

"U proteklih 14 godina više od 2.700 obrtnika imalo je priliku svoje proizvode predstaviti potrošačima na promotivnim štandovima našega sajma. Osim ponude proizvoda, sajam je i mjesto razmjene iskustava domaćih obrtnika s obrtnicima iz drugih sredina koji su nas posjetili, a korisno je i da mladi naraštaji koji će možda u budućnosti postati obrtnici na sajmu steknu određeno iskustvo", rekao je Stipo Barukčić.

Uzvanicima i posjetiteljima sajma obratili su se i predsjednik županijskog HGK Luka Balenović, potpredsjednik HOK-a Dragutin Grabrović i požeški gradonačelnik Vedran Neferović. Sajam je svečano otvorio požeški župan Alojz Tomašević izrazivši ujedno i nezadovoljstvo zbog izostanka predstavnika resornih ministarstava obrtništva i gospodarstva.