Ostalo

ZDRAVKU MAMIĆU PRIJETI ZATVOR

Tužitelj traži godinu dana zbog Mamićevih tvdnji kojima je gostujući u jednoj radio emisiji poticao na mržnju prema ministru Željku Jovanviću

Optužno vijeće zagrebačkog Općinskog kaznenog suda potvrdilo je prošloga tjedna optužnicu protiv izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića.

Zdravko Mamić   FOTO:Daniel Kasap/PIXSELL
Piše: Republika.eu/Index.hr
Tužiteljstvo Mamića tereti da je 15. ožujka ove godine gostujući na radiju iznosio tvrdnje kojima je javno poticao na mržnju prema ministru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću, piše Jutarnji list.

Za to je previđena kazna do tri godine zatvora no tužitelji su u optužnici predložili sudu da se Mamiću izrekne kaznu od godinu dana te da se zamijeni radom za opće dobro ako Mamić na to pristane.

Podsjetimo, Mamić je u radijskoj emisiji Soundset Plavi za ministra Jovanovića rekao:

"On je najveći hrvatomrzac poslije Khuena Hedervarija. On mrzi sve što počinje s hrvatskim, bilo olimpijski odbor, nogometni savez... Kod njega ne vidite osmijeh nego očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak. Čovjek koji je Srbin i nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je malo dizao utege, na čelu je ovog ministarstva. On je hrvatomrzac. On jednostavno ima krvna zrnca u sebi koja pretežnu na ono što mrzi sve hrvatsko i to je njegov osobni problem”

Izvor : Index.hr