Ostalo

6 I POL SATI RAZGOVORA

Štrajk se nastavlja, sastanak sindikata s Ostojićem bez dogovora

Štrajk u zdravstvu se nastavlja jer ni nakon 6 i pol sati razgovora ministra Ostojića sa sindikatima nije postignut nikakav dogovor.

Štrajk u bolnicama nastavlja se   FOTO:Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Piše: Media Servis

Vlada nema volje ni želje riješiti spor, izjavio je predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić.

"Vlada to još uvijek svodi na tehnologiju kupovanja vremena. Dobro, štrajk će ići dalje pa ćemo vidjeti što će donijeti vrijeme ako već neki kupuju vrijeme", poručio je Babić.

Ministar Rajko Ostojić odgovara: "Želim pregovarati, želim socijalni dijalog, mirenje, pregovore i subotom i nedjeljom..."

"Prijepor su dežurstva, tako se bar prezentiraju. Ali, ni ona nisu prijepor, dežurstva se moraju plaćati. Ja ću ponoviti - u nekim je stvarima ovo apsurdna situacija", kaže ministar.

Sindikati nisu zadovoljni onime što je ministar poduzeo u vezi optužbi da je na djelatnike u štrajku vršen pritisak, a ministar poručuje da nepravilnosti nije bilo..

"Stvari ovako stoje: ravnateljica u Virovitici radila je po nalogu ministra i on je neće smijeniti. Drugo, iznio je netočne podatke o broju smijenjenih šefova. Svi su smijenjeni osim dva sindikalna povjerenika, ali jedan dio je opet imenovan vršiteljima dužnosti, a drugi nije", kaže Babić, a Ostojić odgovara:

"Što se tiče Virovitice nema nikakvih nepravilnosti, kaže tako Državni inspektorat". Jedino oko čega su suglasni je da će nastaviti razgovore.

U međuvremenu štrajk se nastavlja, što će posebno osjetiti pacijenti u 10 do 15 posto bolnica, gdje su, kako kaže ministar, zbog štrajka povećane liste čekanja.