Crna kronika

NAKON DUGE I TEŠKE BOLESTI

Preminuo Vlatko Marković

Preminuo je bivši predsjednik HNS-a Vlatko Marković. Duže vrijeme bolovao je od Alzheimerove bolesti, a ovih je dana dobio i upalu pluća koja mu je pogoršala zdravstveno stanje.

Vlatko Marković   FOTO:Davor Puklavec/PIXSELL
Piše: Media Servis

Preminuo je u 77. godini života nakon duge i teške bolesti u noći s nedjelje na ponedjeljak u zagrebačkoj bolnici Rebro.

"Jako dugo smo surađivali i surađivali smo dobro, bio je sjajan sportski djelatnik", kratko je za Media servis komentirao prvu informaciju na vijest o smrti Vlatka Markovića, njegov dugogodišnji suradnik i bivši glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Rođen je 1. siječnja 1937. godine. 

Marković je nogometnu karijeru počeo u Iskri iz Bugojna potom i Čeliku iz Zenice. Nakon toga seli u Dinamo gdje je proveo idućih 10 godina. Nakon toga igrao je za bečku Austriju i Rapid.

Marković je upisao i 16 nastupa za reprezentaciju bivše države, a bio je i član ekspedicije koja je 1962. godine bila 4. na Svjetskom prvenstvu. Kao trener vodio je Standard de Liege, Nicu, Hajduk, Dinamo i Rapid, a bio je i hrvatski izbornik u periodu od 1993. do 1994. godine.

Marković je 1998. godine postao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, a na toj je poziciji bio sve do 2012. godine kada ga je zamijenio Davor Šuker.

Šuker: Izgubili smo jednog od najboljih i najvažnijih nogometnih djelatnika

"Hrvatski nogomet izgubio je danas jednog od najboljih i najvažnijih nogometnih djelatnika u svojoj povijesti. Bila mi je čast poznavati Vlatka i s njim surađivati, a suvišno je uopće nabrajati čime je sve zadužio Hrvatski nogometni savez", stoji u poruci koju je uputio aktualni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, povodom smrti počasnog predsjednika HNS-a Vlatka Markovića.

"U ime Hrvatskog nogometnog saveza i cijele nogometne obitelji, izražavam duboku sućut obitelji Vlatka Markovića zbog ovog nenadoknadivog gubitka.

Naše misli su s Vama", stoji u Šukerovoj poruci.