Putovanja

IZBJEGNITE IH

Osobne pogreške na putovanjima

Previše prtljage, pravljenje putovnica u zadnji čas, predugo putovanje do destinacije… To su samo neke od najčešćih pogrešaka na putovanjima. Donosimo vam pregled pogrešaka kako bi svoje iduće putovanje isplanirali bez greške.

Pakiranje za put   FOTO:prakticanzivot.com
Piše: Republika.eu / Tportal.hr

Ne ostavljajte si premalo vremena između letova

Učinit ćete si protuuslugu ako si isplanirate putovanje s presjedanjem, a vrijeme između dva leta bude uistinu kratko. Nećete stići na njega, a moguće je da vam prtljaga ne dođe na destinaciju vašeg putovanja u isti tren kad i vi, nego 3 dana kasnije.

Lokacija hotela

Recesija je, znamo, ali ako već idete na putovanje, avionom, ne birajte jeftine motele u predgrađima. Izaberite motel bliži centru grada. Doći će te na isto jer s motelom u centru nećete morati koristiti javni prijevoz, bit će te odmorniji i zadovoljniji.

Putovnica – provjerite ju

Čim odlučite da ćete putovati, odmah provjerite putovnicu. Je li joj istekao rok trajanja ili će se to možda uskoro dogoditi? Ako je to slučaj, odmah krenite s pravljenjem nove putovnice jer sam proces poprilično traje, a nećete se dovesti u nestrpljivu situaciju ili čak plaćanje izrade hitne putovnice.

Budite iskreni

Putujete s društvom u Pariz i oni su odlučili obići sve muzeje, a vi ste više tip za shopping. Recite to jasno i glasno ekipi. Poanta putovanja je da uživate. Oni u muzejima, vi u shoppingu.

Previše stvari, a samo jedno putovanje

Mnogi ljudi imaju veliki broj želja kada odu na putovanje. Želje vidjeti što više toga i žele iskusiti što više stvari. Kada ne uspiju sve što su planirali, budu tužni i frustrirani. Stanite na loptu. Budite realni i svjesni činjenica da u 3 - 4 dana vašeg putovanja nećete moći obići cijeli grad, recimo kao što je Pariz.

Pretrpana torba prtljage

Nema potrebe svoju vlastitu torbu pretrpati stvarima. Ionako nećete na putovanju iznositi sve što ste ponijeli, a uskratit ćete si gušt za kupovanjem novih stvari jer vam one neće stati u kofer. Nosite ono što vam je potrebno i ne pretjerujte.

Vrijeme za put

Katkada je pametnije odabrati skuplji izravni let jer dugoročno on zna biti i jeftiniji. Nemojte trošiti mnogo vremena za putovanja. Ako pak imate puno vremena, onda uživajte i u putovanju, posebno ako putujete automobilom. Razgledavajte i ono što niste stavili u plan svog putovanja. Neplanirano je ipak najbolje.