Ostalo

[FOTO] TREĆI DAN ŠTRAJKA U ZDRAVSTVU

5 minuta do 12 sati štrajkaši u velikom broju izašli pred bolnica

Zdravstvo je i treći dan u štrajku. Pet minuta prije 12 sati svi su izašli ispred bolnica kako bi se pokazala njihova brojčanost.

Piše: Republika.eu / Media Servis

[13:32]
"Ustrajat ćemo u svojim zahtjevima", poručili su liječnici i medicinske sestre pred hrvatskim bolnicama. Okupili su se kako bi pokazali da ih je u štrajku mnogo više od 14 posto kako je jučer izvijestilo Ministarstvo zdravlja.


[10:09]
Odlučni su demantirati podatke o slabom odazivu na štrajk. Naime, prema podacima koje su ministarstvu dostavili sanacijski upravitelji, akciji za novi Kolektivni ugovor u 74 ustanove odazvalo se 14 posto zaposlenih. Sindikati tvrde, broj je puno veći. Čelnica sestrinskog sindikata Anica Prašnjak...

"Tko je došao u službu i tko je u štrajku izaći će 5 do 12. Ostat će onaj minimum uz bolesnike koji i mora ostati, a ostali će svi izaći van", najavljuje Prašnjak.

Građani, međutim, ne moraju brinuti, jer nitko neće biti vraćen kući, poručio je i ministar Ostojić, ponovivši da je povratak za stol jedino rješenje.

"Zbog tihe većine humanista sestara i liječnika, trebamo što je moguće prije završiti ovu priču koja traje već dva mjeseca. I njihova poruka nama je sjednite za stol. Stol i poziv je otvoren kao što znate, uključujući i vas javnost", izjavio je ministar novinarima pred Banskim dvorima.

Konkretan termin, međutim, još ne otkriva.