Požeško-slavonska

ZBOG NEISPRAVNOSTI SPORTSKE DVORANE GRABRIK

Požega bez Europskog prvenstva u mažoretu

Grad Požega iduće je godine trebao biti domaćinom Europskog prvenstva u mažoretu, no potporu tomu uz obrazloženje da je sportska dvorana Grabrik tehnički neispravna nije dao Grad te će domaćinstvo biti otkazano.

Mažoretkinje neće nastupiti pred svojom publikom   FOTO:Glas Slavonije
Piše: Republika.eu / GS

Predsjednica udruge Požeške mažoretkinje Marina Mihelčić na konferenciji za novinare izrazila je žaljenje zbog takvog stava Grada, to više jer bi prema njezinoj procjeni u Požegi boravilo oko 1.500 gostiju, zbog čega bi bili popunjeni svi smještajni kapaciteti županije, a uz to ne bi bio zanemariv ni prihod veći od milijun kuna za tih nekoliko dana. Europsko prvenstvo u mažoretu, dodala je Mihelčić. Grad bi stajao oko 50.000 kuna. 

Tehnički problem s dvoranom, prema riječima gradonačelnika Vedrana Neferovića, nije zanemariv jer se radi o ventilacijskom sistemu kojeg dvorana više nema, što je nedopustivo ako će u dvorani boraviti tako veliki broj osoba.

"Problem je što Požega s ovakvom dvoranom ne može odraditi ovaj značajan europski događaj, a da je Grad pokazao spremnost potvrđuje i to da je ponudio i da se obližnja Kanižlićeva škola zbog gostiju, zatvori za nastavu na dan-dva. Uz to nepoznanica je i koliko bi stajala cijela investicija ugradnje novog ventilacijskog sustava. Ti radovi nisu ni previđeni u proračunu tako da je upitno održavanje i drugih većih manifestacija", rekao je Neferović.

IZVOR: Glas Slavonije